Emelt kémia érettségi nélkül lehetek gyógyszerész?
BME-n pl vegyészmérnök alapszak után mehetsz gyógyszerész-vegyész mesterre. Ott matek plusz egy másik tárgy kell.
Viszont itt az a nem mindegy, miért nem akarsz kémia érettségit. Úgy gondolom, hogy akinek a kémia emelt érettségi is meghaladja a képességeit, minden olyan szakkal nagyon szarul fog járni, ahol ez követelmény, mert azzal és anélkül is beleszakad a tanulásba.
1-es jól írja.
Bár ha gondot jelent a kémia emelt, akkor nagyon nem ajánlom a gyógyszerészetet! (Nézz bele a mintatantervbe!)
Igen, választhatsz helyette fizika emeltet, de az egyetem első éveiben könnyebb dolgod lesz, ha inkább a kémiát választod. (Én mondjuk fizikával mentem, és mindenen sikeresen túljutottam, szóval nem lehetetlen azzal sem.)
Ha javasolhatok, gyűrd meg magad a kémia érettségire (akár egy jó különtanárral), az egyetemen úgyis minden nagyon fel fog gyorsulni, egyre rövidebb idők alatt egyre több anyagot kell magadba préselned - az érettségik a vizsgaidőszakokhoz képest nudlik lesznek, a mostani felkészülés egy jó edzés lenne a jövőre nézve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!