Gyógyszerész szakra fel lehet készülni 1 év alatt úgy, ha rossz voltam kémiából és bioszból gimiben (tanárhiány miatt), de érdekelni érdekelnek ezek a tárgyak?
Tanár nélkül lehetetlen!
Saját tapasztalat!
Pedig én nagyon nagyon szorgalmas voltam és elhívatott.. de valóban azt kell,hogy mondjam tanár nélkül lehetetlen..sajnálom :(
Én nem jártam magántanárhoz, és magamtól készültem fel emelt kémiára (mert a faktos tanár semmit nem tanított), pont egy éve kezdtem a felkészülést. Úgy, hogy közben emelt bioszra (na meg minden másra) is kellett készülnöm 97%-kos kémiát csináltam most május-júniusban. A mozaikos 11-12-es kémiát vettem végig, mellé kitöltöttem hozzá a fgy-t és számolni az Ötösöm lesz kémiából fgy-ből tanultam meg. Minden héten csináltam egy emelt kémiát az előző évek érettségiiből, így azokat maradéktalanul megcsináltam. Ugyanezt meg lehet csinálni biosszal (ott mondjuk nagyon jó tanárom volt), nem lehetetlen. :)
1 év alatt sok mindenre képes az ember, csak akarni kell. Szerintem a kulcs itt abban rejlik, hogy sokszor vegyél át egy anyagrészt, ne úgy oszd be a tananyagot, hogy végezz jövő április végére, pont az érettségire, hanem februártól legkésőbb már csak ismételj, lehetőleg a követelményrendszer alapján.
Én azt mondom, hogy ha a közép érettségik elég jók, elég a GYTK-ra, ha a két emelt átlaga 70-75%, de persze minél több, annál jobb. :D
Nem vagyok magántanár ellen sem, félreértés ne essék (pl. a kémiás számolásokhoz elhiszem, hogy nagyon jól jön), de az ember többnyire magától is nagyon jól fel tud készülni kellő akaraterő birtokában. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!