Lánynak Óbudai Egyetem NIK, vagy BME VIK mérnökinformatika?
Ne értsd félre, nem azzal van bajom, ha valaki nem tudja tanít-e még Orosz. Csak ebből is látszik, hogy kicsit túl könnyen nyilatkozol olyanról, amiről nem igazán vagy képbe.
Én elvégeztem a BME-s alapképzést. Fizikával a szakközepeseknek is maximum akkor volt gondja, ha egyáltalán nem készültek rá. Tehát annyit se tettek meg, hogy megnézik az előző számonkéréseket. Ez úgy körülbelül 5-10%-a az embereknek. Viszonyításképpen egy tényleg nehéz tárgyon közel a fele elbukhat elsőre.
Programozást VIK-en szerintem kimondottan jól és érthetően kezdik, bár igaz, hogy kezdettől oda kell rá figyelni rendesen. Így legalább rögtön berántanak a mély vízbe és hamar ráérez, aki szeretne. A c-t ki lehetne váltani mással ez igaz. Viszont az, hogy tanítanak pár bonyolultabb adatszerkezetet már az elején, és nem csak egy for ciklusig jutnak el egy félév alatt, az hosszútávon is ad egy biztos alapot.
Óbudairól nem tudok semmit egyébként, de a Pázmányról is jókat hallottam. Ott talán kicsit kevésbé "vaskalaposak".
Én is lány vagyok és mérnökinfó szakon szeretnék tovább tanulni. Én is az Óbudai és a Műszaki egyetem között gondolkoztam. Sajnos nekem nem lesz sok pontom, így a BME kiesett, ezért az OE egyetemet választom. Szerintem ha kitűnő tanuló vagy, és érzed magadon, hogy képes vagy rá, akkor mindenképp a BME-t válaszd. Ha esetleg az nem menne, nincs semmi gond, átjössz az OE-re. Én a helyedben tényleg a nehezebbet próbálnám meg.
(Egyébként én szakgimnáziumba járok, infó szakra. Sajnos a 4 év alatt tanár miatt a programozást (C#) csak nagyon alacsony szinten tudom)
#34-es
Már megint itt vagy? tényleg nincs jobb dolgod, mint minden poszt alatt lehúzni a BME-t?
Csak mert te kibuktál, azért vannak jó páran akik el tudták végzeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!