Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lánynak Óbudai Egyetem NIK,...

Lánynak Óbudai Egyetem NIK, vagy BME VIK mérnökinformatika?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok. Mindenhol azt hallom, hogy szívás a mérnökinfó, de mindenképp valami informatikával kapcsolatosat szeretnék tanulni. Erre esett a választásom, és nagyon sok véleményt olvastam mindkét egyetemről, de még mindig nem tudok dönteni. Ismétlem, lány vagyok, eddig kitűnő voltam, de tudom az semmit nem ér egyetemen, szorgalmas vagyok, sőt. Inkább szorgalmas vagyok, mint zseni. Tényleg kevésbé szívatnak az Óbudain? Tényleg a kibukott BME-sek gyűjtőhelye? Mert akkor megspórolnám a kibukást, és egyből mennék oda. :D Ponthatár is kicsit lejjebb van ugye, emiatt még szimpatikusabb, és hogy tudtommal a két diploma ugyanolyan szintű nagyjából. Tehát majd állásinterjún, gyakornoki jelentkezésnél, stb. Mit gondoltok?

2017. dec. 27. 13:35
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
56%

Ne értsd félre, nem azzal van bajom, ha valaki nem tudja tanít-e még Orosz. Csak ebből is látszik, hogy kicsit túl könnyen nyilatkozol olyanról, amiről nem igazán vagy képbe.

Én elvégeztem a BME-s alapképzést. Fizikával a szakközepeseknek is maximum akkor volt gondja, ha egyáltalán nem készültek rá. Tehát annyit se tettek meg, hogy megnézik az előző számonkéréseket. Ez úgy körülbelül 5-10%-a az embereknek. Viszonyításképpen egy tényleg nehéz tárgyon közel a fele elbukhat elsőre.

Programozást VIK-en szerintem kimondottan jól és érthetően kezdik, bár igaz, hogy kezdettől oda kell rá figyelni rendesen. Így legalább rögtön berántanak a mély vízbe és hamar ráérez, aki szeretne. A c-t ki lehetne váltani mással ez igaz. Viszont az, hogy tanítanak pár bonyolultabb adatszerkezetet már az elején, és nem csak egy for ciklusig jutnak el egy félév alatt, az hosszútávon is ad egy biztos alapot.

Óbudairól nem tudok semmit egyébként, de a Pázmányról is jókat hallottam. Ott talán kicsit kevésbé "vaskalaposak".

2018. jan. 9. 17:47
 32/35 A kérdező kommentje:
Nos mi fakton kezdtünk el 0-ról érettségi feladatokat csinálni, pont csütörtökön írok dogát, és az erős kifejezés, hogy tudok programozni. Van fogalmam róla, van egy minimális tudásom, az való igaz. De érdekel, csak én olyan vagyok, hogy a legelejétől kell megtanítani mindent, és akkor megy. Így, hogy belevágtunk a közepébe (C#), kicsit nehéz, de ezt minden csoporttársam is aláírja. Programtervezői emiatt nem vonz annyira, inkább a mérnökinfó, fizikát nagyon szerettem, ha értettem. De szintén ez a 'baj': jó tanárom volt, aki megtanította/megértette az anyagot. Így ötös voltam. Nyilván itt kicsit máshogy lesz, ahogy látom... de akkor a villamosmérnökökhöz képest kevesebb szerencsére. Matekból most kezdtük a határozatlan integrált, eddig jó, de az elején vagyunk nagyon... az szerintetek jelenthet gondot ha matekból is közepezek, és a közép infómat viszem tovább, viszont faktra járok és írok dogákat, tehát tudásom úgymond van? Csak a százalékok miatt látom jobbnak maradni a középnél mindkét esetben.
2018. jan. 9. 20:42
 33/35 anonim válasza:
56%

Én is lány vagyok és mérnökinfó szakon szeretnék tovább tanulni. Én is az Óbudai és a Műszaki egyetem között gondolkoztam. Sajnos nekem nem lesz sok pontom, így a BME kiesett, ezért az OE egyetemet választom. Szerintem ha kitűnő tanuló vagy, és érzed magadon, hogy képes vagy rá, akkor mindenképp a BME-t válaszd. Ha esetleg az nem menne, nincs semmi gond, átjössz az OE-re. Én a helyedben tényleg a nehezebbet próbálnám meg.

(Egyébként én szakgimnáziumba járok, infó szakra. Sajnos a 4 év alatt tanár miatt a programozást (C#) csak nagyon alacsony szinten tudom)

2018. jan. 21. 22:44
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
Szerencsés vagy , ha a BME VIK kiesett.
2018. jan. 23. 13:37
 35/35 anonim ***** válasza:

#34-es

Már megint itt vagy? tényleg nincs jobb dolgod, mint minden poszt alatt lehúzni a BME-t?

Csak mert te kibuktál, azért vannak jó páran akik el tudták végzeni.

2018. jan. 23. 20:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!