Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Lánynak Óbudai Egyetem NIK,...

Lánynak Óbudai Egyetem NIK, vagy BME VIK mérnökinformatika?

Figyelt kérdés
Végzős vagyok. Mindenhol azt hallom, hogy szívás a mérnökinfó, de mindenképp valami informatikával kapcsolatosat szeretnék tanulni. Erre esett a választásom, és nagyon sok véleményt olvastam mindkét egyetemről, de még mindig nem tudok dönteni. Ismétlem, lány vagyok, eddig kitűnő voltam, de tudom az semmit nem ér egyetemen, szorgalmas vagyok, sőt. Inkább szorgalmas vagyok, mint zseni. Tényleg kevésbé szívatnak az Óbudain? Tényleg a kibukott BME-sek gyűjtőhelye? Mert akkor megspórolnám a kibukást, és egyből mennék oda. :D Ponthatár is kicsit lejjebb van ugye, emiatt még szimpatikusabb, és hogy tudtommal a két diploma ugyanolyan szintű nagyjából. Tehát majd állásinterjún, gyakornoki jelentkezésnél, stb. Mit gondoltok?

2017. dec. 27. 13:35
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
100%

Az hogy lány vagy, egyáltalán nem hátrány, sőt talán még előny is (tekintve hogy hán srác akar majd segíteni neked). A mérnökinfó mint szak az önmagában szívás, a BME pedig rátesz egy jó nagy lapáttal, de ez se zavarjon. BME-VIK-en sokszorta többet nyom a latban az hogy valaki szorgalmas, mint az hogy valaki zseni.

(ismertem lusta zseniket akik kibuktak és kitartóakat akik végül jelesre vizsgáztak a legnehezebb tárgyakból)

Én a helyedben mindenképpen BME-n kezdenék, ugyanis ha mégsem lennél elég kitartó és mégis feladnád (amnit a leírásod alapján kétlek) még így is el tudod fogadtatni a tárgyaidat az OE-n (fordítva nem igaz).

De legjobb ha előre kinézel magadnak egy specializációt és megnézed, hogy melyik egyetemen ütőképesebb a hozzá tartozó képzés/szakirány. (pl. rendszergazda, etikus hackeléshez vagy sima programozó esetén valószínűleg jobban jársz az OE-val, de mondjuk adatbányászathoz, hálózatos témákhoz vagy mesterséges intelligencia kutatáshoz a BME jobb alapokat adhat).

u.i.: NE akarj a kibukáson spórolni, egyrészt mert eleve nem tudod meg milyen követelmények miatt buknál ki és milyen lehetőségektől esnél el, másrészt mert a kibukás egy nagyon-nagyon fontos tapasztalat és információ lehet önmagadról...

Remélem tudtam segíteni.

2017. dec. 27. 14:22
 2/35 anonim ***** válasza:
48%

"tekintve hogy hán srác akar majd segíteni neked"

Ez olyan tipikus hülyeség:D

Annak akarnak segíteni a srácok akik jól néz ki.

Attól hogy lány nem fogják egymást taposni...

Amúgy igaz hogy az óbudai a bme gyűjtőhelye, csak úgy mint az elte-é egyaránt.

Igen kevésbé szívatnak óbudain, és a diploma a lényeg.

A gyakorlatorientáltség csak hab... ha bme-n 90 elmélet van akkor óbudain 85-80, tehát lófütty a különbség.

2017. dec. 27. 17:44
 3/35 anonim ***** válasza:
23%

Az hatalmas elony hogy szorgalmas vagy, igy siman megnezheted milyen a BME.

Az tevedes hogy a diploma ugyanolyan szintu:)

2017. dec. 27. 18:33
 4/35 anonim ***** válasza:
12%

A diploma nehézségének szintje nem egy, de a diploma diploma.

Az hogy a rangsor nem ugyan azok... hát kérlek:D

Szegedi egyetem lista szerint az legjobb oktatási intézmény.

Mi az amiben egy BME-s jeleskedik? Fizetés? Állásajánlat?

Statisztikai adatot ha tudsz mutatni akkor elhiszem, de ne olyat hogy a BME-n végzettek havi 5.000-el többet kapnak, vagy 1%-al többnek van munkája 2 hónapon belül.

Vagy az eduline-s rangsort:)

2017. dec. 27. 19:18
 5/35 Estádio de Felchút ***** válasza:
100%

A NIK-en is sz*pni fogsz, nem tudom, miért írnak páran hülyeséget. Ne is álmodj róla, hogy "könnyebb", meg "gyakorlatiasabb", meg egyéb baromságok. Cumi lesz, megnyugodhatsz.

Informatikában nem nézik, hogy honnan van a diplomád: BME? OE? GAMF? ELTE? SZE? SZTE? ME? Tojnak rá. Kit érdekel...

Kapsz egy tesztet, meg ha továbbjutsz, akkor a szóbeli interjún 3 szakmai kérdést. Ami számít, az a TUDÁS, és a TAPASZTALAT! Ez nem egy jogi terület, ahol az Öltés/Pázmányos summa magna super cum loud diplomára recskáznak. A diploma csak arra jó, hogy behívjanak állásinterjúra. 5-8-10 év tapasztalattal már meg sem nézik, miféle papírod van. Amit 10 éve tanultál, az már úgysem ér sokat egy cégnek. Ez egy ilyen szakma. Ezt nem az iskolapadban fogod megtanulni, hanem egy szenior mellett a munkahelyen, vagy önszorgalomból, ha majd projektre kerülsz.

Szóval menj el nyílt napokra, és amelyik egyetem tetszik, oda menj. Másod-harmadévben pedig keress gyakorlati helyet, mert a tapasztalat mindent üt.

2017. dec. 27. 21:47
 6/35 anonim ***** válasza:
21%
Maga a szakma nem egyszerű, szóval ha jó szakember akarsz lenni a befektetett munkát nem tudod megspórolni. Nem ismerem az óbudain milyen a képzés, de szerintem a felsőoktatás állapota országosan olyan, hogy mindenhol fogsz tanulni felesleges dolgokat, mindenhol lesznek unalmas előadások. A nehézség nem felétlenül értelmetlen. VIK-en elég aktívan csiszolják a tantervet. A későbbiekben valóban szinte mindegy, honnan van a diplomád, de azért a BME nem egy rossz ajánlólevél. Kapcsolati tőke építésére is a VIK a legjobb hely szerintem. El lehet végezni, ezt biztosan tudom állítani. Ha szorgalmas vagy akkor menni fog.
2017. dec. 28. 10:06
 7/35 A kérdező kommentje:
Koszonom mindenkinek, erdekes volt ezekwt olvasni... Fogalmam sincs, mi lesz, olyan is volt hogy itt maradok Pecsett a PTE MIK-en, de azt tenyleg mindenki szidja, ahogy hallottam...
2017. dec. 28. 10:47
 8/35 anonim ***** válasza:
100%
Most a BME-n tanulok, előtte egy másik egyetemen egy nagyon más szakon tanultam, ami nekem nem jött be. VIK-ről nem tudok mit mondani sajnos, de azt le tudom írni, hogy a saját karomon milyen mentalitást tapasztaltam. Nekem többségében olyan tanárokhoz volt szerencsém, akik szerették, amit csináltak, vagy semlegesen áltak a diákokhoz, a kifejezettten rossz indulatúból kevés volt. Nekem óiási nagy váltás volt az, hogy itt kíváncsiak voltak arra, hogy mit nem értünk és elég sok tanárom hajlandó is elmagyarázni, ha megkérem, bár inkább egymásnak szoktunk segíteni. Nem akarok rózsaszín ködöt festeni és még egyszer hangsúlyozom, hogy ez nem a VIK, de én azt tapasztaltam, hogy aki szorgalmas meg van az akarata és teszi is a dolgát az átlendül az akadályokon. Szóval nekem nagyon bejött, elégedett vagyok,bár gyakran szenvedek, de mindenkinek csak ajánlani tudom. Szerintem érdemes megpróbálni a BME-t.
2017. dec. 28. 19:49
 9/35 anonim ***** válasza:
21%

A srácok örülnek, ha friss húsok (lányok) jönnek a VIK-re, az oktatók közül többen, meg kifejezetten rühellik.

A BME VIK-et kb 15% végzi el egyenesben. további 30 % 5-6 év alatt. Nem jók a kilátásaid. Rekord számú hallgatót vesznek fel, több, mint 700-at. Ennyi hallgatónak nem tud minőségi oktatatást nyújtani a VIK. Államis féléveidet fogod pazarolni csak.

Jó választás az OE és a PE alapképzésen.

De lányként a gazdasági informatika is jó választás, szerintem.

A felmérések szerint a végzősök közül a PE-sek keresnek a legjobban. Mindegyik diploma ugyanannyit ér, most már. A megemlítetteket figyelembe véve. Csak az egyik egyetemen nagyobb a hozzáadott érték (az átadott tudás), míg a BME VIK-en kisebb (nem adják át, neked kell teljesen önállóan elsajátítanod, de ennyi erővel ezt bárhol el tudod sajátítani, ha ennyire jó képességű vagy). A OE-nés PE-n is van duális képzésben is, de a VIK-en nincs., és vajon miért nincs? Jelenleg elhibázott döntés a BME VIK, szerintem.

2017. dec. 29. 12:38
 10/35 anonim ***** válasza:
100%

"A BME VIK-et kb 15% végzi el egyenesben."

Ez kamu gyanús. Oktatók rühellik a lányokat, mi van? :D Nem vagy egy kicsit elfogult? Msc-n már VIK-en is indul duális képzés.

2017. dec. 29. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!