Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Molekuláris bionika szak nőként?

Molekuláris bionika szak nőként?

Figyelt kérdés

Orvosi egyetem félbe(inkább harmadba)-szakítása után többek között ez a szak is a listán van. Mennyire nehéz?

Nőként milyenek a kilátások?

2017. dec. 26. 16:17
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A szakra járók jelentős része lány/nő, ahogy tetszik :)

Szerintem az ország egyetlen mérnöki képzése, ahol ennyi hölgy hallgató van.

Ez természetesen csak a közösség miatt fontos. Pázmányon szerintem igen jó kis csapat volt, BSc-n és MSc-n is. Szóval emiatt biztosan nem fogod kilógónak érezni.

Szakmailag pedig akkor érdemes ide jönnöd, ha kifejezetten érdekel a kutatás, kutató élet. Egy olyan kreatív mérnök lehetsz, aki nem csak szimpla biológus, hanem a kutatási és ipari folyamatokat képes továbbfejleszteni, automatizálni.

Ha jól megtanulsz programozni, akkor nem lesz problémád. Sőt nagyon szívesen várnak majd a cégekhez, mert kapnak egy biológiához értő fejlesztőt, vagy legalább egy olyan valakit aki ért mindkét területhez, még ha nem is programozó.

Mindenhol ahol eddig dolgoztam labor, cég egyetem alatt és után, kb a fele lány kolléga volt.

Viszont ehhez már korán el kell kezdeni keresni a kapcsolatokat, és a saját kuatató-fejlesztő témádat... mert ez kerül majd bele a CV-be, és nem a jegyek.

Az egyetemet meg szerintem nem túlzottan nehéz, pedig én nagyon nehezen álltam rá. Nem sokat kell tanulni, mint a SOTE-n, hanem okosan.

Bármi kérdésed van írj nyugodtan :)

2017. dec. 26. 16:46
 2/7 anonim válasza:

Ha lehet, bekapcsolódnék a témába.

Most voltam 11-es, és eddig biológia szakban gondolkoztam, mert nagyon érdekelnek a kutatások, genetika, meg orvosi biológia területen.

Most a sima biosz szakról kezdek letenni, mert nem sok jót hallok a diploma utáni kilátásokról.

BSc-n a molekuláris bionika,MSc-n pedig info-bionika most a legszimpatikusabb szak, de nem ismerek senkit, aki itt tanul/végzett, és tudna mondani pár dolgot a szakról.

Ebben tudtok nekem segíteni?

2018. jún. 16. 15:15
 3/7 anonim ***** válasza:

Írd be itt a keresőbe, vagy kövesd a tageket. Bionika, molekuláris bionika, infobionika, orvosi biotechnológia.

Sok infót leírtunk már ide.

2018. jún. 17. 09:33
 4/7 anonim válasza:

Igen, elolvastam rengeteg kérdést, de még mindig nem találtam mindenre választ

Elsőként az érdekelne, hogy most biosz és matek faktos vagyok, ezekből fogok emeltezni, de így nem lesz-e nagyon nehéz az info/kémia/fizika rész?

Suliban programozni egyáltalán nem tanultunk, infóból a microsofthoz felhasználói szinten értek.

A fizikával sosem voltak gondjaim, de annyira nem érdekelt, hogy a biológia helyett faktnak válasszam, ugyanez a helyzet a kémiával.

Azért gondoltam a bionikára, mondjuk egy biológia szak helyett, mert egyrészt a biológusok nehezen helyezkednek el, másrészt engem leginkább a kutatás érdekel, ami, mint itt is mindenhol olvasom, elképzelhetetlen jó infós alapok és mérnöki gindolkodás nélkül.

Sokszor előfordult a válaszokban a témaválasztás, hogy ezzel érdemes foglalkozni az MSc-n már főként, namost erről nekem fogalmam noncs hogy pontosan mit takar.

Ezekről tudnátok írni?

2018. jún. 18. 15:19
 5/7 anonim válasza:
Mennyire megy az alapoktól a kémia, fizika, és a programozás?
2018. jún. 18. 15:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Teljesen alapoktól megy minden, ne görcsölj ezen.

Tanuld amit szeretsz gimiben, az egyetem úgy is más világ. Lényegében tök mindegy mit tanulsz most.

Matekkal legyél képben, a többi mindegy.

Téma csak egy kutatási téma laborban vagy egyetemen. ..amit kiírnak, vagy te találsz. Ebből írod az önálló labor beszámolót majd a szakdolgozatot.

2018. jún. 18. 19:49
 7/7 anonim válasza:
Értem, köszi szépen a gyors választ
2018. jún. 19. 06:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!