Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia szak vs biomérnök?

Biológia szak vs biomérnök?

Figyelt kérdés

Melyik a jobb,ha molekuláris biológia,biotechnológia,genetika,biokémia érdekel?Hol tanítják meg ezeket jobban?

Mérnöki tárgyakat nem szeretnék tanulni.Esetleg molekuláris bionika?

Ha valaki tud ezen kívül olyan szakot,ahol ezeket tanítják,arra is kíváncsi vagyok.Megérné orvosit elvégezni csak emiatt?Úgy hallottam felesleges.

Mindegyik szak SZTE-n lenne.

2014. dec. 21. 14:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
31%
az orvosin
2014. dec. 21. 14:23
 2/20 A kérdező kommentje:
Ez így nem válasz,fejtsd ki.
2014. dec. 21. 14:25
 3/20 anonim ***** válasza:
100%
Mindenképp a biomérnök! Mehetnél orvosira is, de ha a fent leírtakkal akarsz foglalkozni, akkor gyakorlatilag egy csomó fölösleges dolgot be fognak veled magoltatni, ami a gyógyításhoz szükséges.
2014. dec. 21. 14:37
 4/20 anonim ***** válasza:
100%
azért mondtam az orvosit, mert én és egy barátom mindketten BME-VIK-en tanulunk egészségügyi mérnök MSC-n én orvosiról ő gépészmérnökiről jött és teljesen hiányzik a beteg szempontjából lévő szemlélete, míg a matek része pl nekem kb csak délutános mulatság, de sok év klinikai gyakorlatot nem lehet könyvekből tanulni
2014. dec. 21. 14:44
 5/20 A kérdező kommentje:
Értem,de engem a kórházi munka,gyógyítás egyáltalán nem érdekel.Én laborban akarok dolgozni.6 évet pedig nem hiszem hogy megérné rászánnom,ha 3 alatt is elvégezhetem(+ mesterképzés)
2014. dec. 21. 14:51
 6/20 anonim ***** válasza:
74%

nem is a betegeket kezeljük hanem a betegségeket

a betegeket csak azért találták ki hogy nehezítsék a munkánkat

2014. dec. 21. 15:01
 7/20 anonim ***** válasza:
100%

A molekuláris bionika amit írtál az teljesen más.

Azzal lehetsz kutató, főképp mérnöki, egészségügyi eszközök fejlesztésével, de ha az orvosi biotech MSc-re mész, akkor ott lehet laboros dolgokkal is foglalkozni. Attól függ milyen témát választasz.

Ez főképp a PPKE-ITK-n érdekes.

A molekuláris biológia az más eléggé, az tényleg laboros, főképp bioszos. Nekem hiányozna onnan a programozás és a mérnöki szemlélet, de ez én vagyok :)

Bionika hátránya és előnye egyben annyi, hogy (csak)egy átfogó szemléletet ad, minden területen amit neked kell továbbfejlesztened magadtól,ha olyan témával szeretnél foglalkozni.

2014. dec. 21. 15:01
 8/20 A kérdező kommentje:

Középszintű 4es matekkal van értelme belekezdeni biomérnökibe?

Az a baj,hogy fizikából se voltam túl jó,ezért a molekuláris bionika kizárva.Pedig jól hangzik,de biológia jobban érdekel :/

2014. dec. 21. 15:12
 9/20 anonim ***** válasza:
100%

nem igazán mond sokat a gimis jegy

főleg hogy ahány iskola annyi szint

emelt németes voltam jött egy új tanár és meg akart húzni középfokú nyelvvizsgával... hagyjuk már ő mondjuk pont ezred rangú nyelvtani szabályokra ment rá, közben meg jól beszéltem jól írtam németül

fizikából kb egyetlen voltam aki 4.ben emlékezett még az első fizikájára és anno abból is 3mas voltam

ne a jegyek mondják meg ki mennyire jó, hanem a tényleges tudás

2014. dec. 21. 15:34
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Hagyjad azt! A gimi vicc mindenhez képest :D

Teljesen mindegy hányas voltál, úgy is az a lényeg amit ott tanulsz. PPKE-n van egy csomó felzárkóztató tárgy.

... megsúgom én fizikát kémiát előtte 5 évig nem tanultam, matek középszint 5-ös... ennyivel jöttem. Most 3-ad évre már teljesen jól belejöttem. Bár vért izzadva olykor... de a gimi az kb nevetséges, így utólag visszagondolva. Lesz időd mindent megtanulni. Fizika amúgy itt se sok van, max két félév kvantumfizika, érdekességképpen.

Mondom itt főleg az a lényeg, HA érdekel valami téma, akkor megkeresed a professzort 3 évben és akkor mélyebben elkezdesz vele foglalkozni, cikkeket olvasol, könyvtárban ülsz, laborban dolgozol stb... és az már nem is tanulás, mert kb merőkanállal döntöd magadba a tudást :)

2014. dec. 21. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!