Biológia szak vs biomérnök?
Melyik a jobb,ha molekuláris biológia,biotechnológia,genetika,biokémia érdekel?Hol tanítják meg ezeket jobban?
Mérnöki tárgyakat nem szeretnék tanulni.Esetleg molekuláris bionika?
Ha valaki tud ezen kívül olyan szakot,ahol ezeket tanítják,arra is kíváncsi vagyok.Megérné orvosit elvégezni csak emiatt?Úgy hallottam felesleges.
Mindegyik szak SZTE-n lenne.
nem is a betegeket kezeljük hanem a betegségeket
a betegeket csak azért találták ki hogy nehezítsék a munkánkat
A molekuláris bionika amit írtál az teljesen más.
Azzal lehetsz kutató, főképp mérnöki, egészségügyi eszközök fejlesztésével, de ha az orvosi biotech MSc-re mész, akkor ott lehet laboros dolgokkal is foglalkozni. Attól függ milyen témát választasz.
Ez főképp a PPKE-ITK-n érdekes.
A molekuláris biológia az más eléggé, az tényleg laboros, főképp bioszos. Nekem hiányozna onnan a programozás és a mérnöki szemlélet, de ez én vagyok :)
Bionika hátránya és előnye egyben annyi, hogy (csak)egy átfogó szemléletet ad, minden területen amit neked kell továbbfejlesztened magadtól,ha olyan témával szeretnél foglalkozni.
Középszintű 4es matekkal van értelme belekezdeni biomérnökibe?
Az a baj,hogy fizikából se voltam túl jó,ezért a molekuláris bionika kizárva.Pedig jól hangzik,de biológia jobban érdekel :/
nem igazán mond sokat a gimis jegy
főleg hogy ahány iskola annyi szint
emelt németes voltam jött egy új tanár és meg akart húzni középfokú nyelvvizsgával... hagyjuk már ő mondjuk pont ezred rangú nyelvtani szabályokra ment rá, közben meg jól beszéltem jól írtam németül
fizikából kb egyetlen voltam aki 4.ben emlékezett még az első fizikájára és anno abból is 3mas voltam
ne a jegyek mondják meg ki mennyire jó, hanem a tényleges tudás
Hagyjad azt! A gimi vicc mindenhez képest :D
Teljesen mindegy hányas voltál, úgy is az a lényeg amit ott tanulsz. PPKE-n van egy csomó felzárkóztató tárgy.
... megsúgom én fizikát kémiát előtte 5 évig nem tanultam, matek középszint 5-ös... ennyivel jöttem. Most 3-ad évre már teljesen jól belejöttem. Bár vért izzadva olykor... de a gimi az kb nevetséges, így utólag visszagondolva. Lesz időd mindent megtanulni. Fizika amúgy itt se sok van, max két félév kvantumfizika, érdekességképpen.
Mondom itt főleg az a lényeg, HA érdekel valami téma, akkor megkeresed a professzort 3 évben és akkor mélyebben elkezdesz vele foglalkozni, cikkeket olvasol, könyvtárban ülsz, laborban dolgozol stb... és az már nem is tanulás, mert kb merőkanállal döntöd magadba a tudást :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!