Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pszichológia, biológia, matek...

Pszichológia, biológia, matek vagy biomérnöki szak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!Most vagyok végzős és lassan el kellene döntenem,hogy mit tanuljak a jövőben...Lehet kicsit furcsa sor,de az a helyzet,hogy a felsoroltak közül mindegyik nagyon érdekel.Kitűnő vagyok,szeretek tanulni.Amint látszik a biológia és a matek iránt vonalában érdeklődök.

Nagyon hálás lennénk,ha a felsoroltak közül valaki leírná SZEMÉLYES tapasztalatát.

2014. szept. 6. 16:19
1 2
 1/14 anonim válasza:
58%

a BME biomérnökiről tudom, hogy ott jóval több a kémia mint a biológia.

Gyanús, hogy a többi helyen is.

2014. szept. 6. 17:47
 2/14 anonim ***** válasza:
Pszichológián nem igazán fogsz matekkal találkozni, csak elvétve, egyedül akkor lesz picit több, ha a gazdaságpszichológia érdekel.
2014. szept. 7. 11:55
 3/14 A kérdező kommentje:
Persze,tudom hogy oda nem kell a matek,viszont biosz igen :)
2014. szept. 7. 14:17
 4/14 anonim ***** válasza:
Én nem tudok személyes tapasztalattal szolgálni, de szerintem arra menj, amivel el tudod magad képzelni a jövőben. Engem pl. érdekelnek az idegen nyelvek és a kémia/biológia, mégse olyan szakra megyek ahol nyelveket tanulhatok, mert azzal nem tudom elképzelni magam hogy fordítgatok meg tolmácsolgatok 2 ember közt.
2014. szept. 7. 15:44
 5/14 anonim ***** válasza:

Mind a 4 terület jó és támogatják is egymást, tehát az sem baj, ha menet közben váltasz, mert hasznodra válik az előképzettség.

Ha biológus akarsz lenni, akkor az ELTE és a SZIE képzéseit javaslom. Pszichológiában az ELTE a legjobb. Matekban szintén az ELTE. Biomérnökben jó a BMGE és a SZIE is (utóbbiban biotechnológus mérnöknek hívják, de az egykutya), a BMGE-n sokkal több a kémia és kevesebb a biológia.

2014. szept. 7. 18:41
 6/14 anonim ***** válasza:
Nem tudom mennyit segítek ezzel, de azért leírom a véleményem. Biológia és matek szakra szerintem csak akkor menj, ha vagy nagyon nagyon érdekel a biosz, vagy nagyon nagyon a matek, mert ezek iszonyú keményen rámennek a tudományág különböző részleteire, nem csak csipegetnek belőle. Ez nem személyes tapasztalat, de nagyon közeli rokonok elmondása alapján így van. Biomérnökin tényleg több a kémia, mint a biosz. Pszichón biosz van, azt akkor javasolnám, ha szereted meg érdekel a tárgy, de nem vagy annyira megszállott, hogy biológus akarj lenni... Tudom nem annyira adok biztos támpontot ezzel, de azért leírtam, hátha segít:D Különben az utolsó három szakkal, ha jó vagy bennük, akkor mindenképp nagyon jól jársz! Pszichó sajnos nem annyira keresett szakma Mo.-n... :( Sok sikert a döntéshez!:)
2014. szept. 7. 20:03
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen :) Igazából az a baj,hogy tényleg mindegyik érdekel,szóval nehéz döntés lesz...De a biomérnökiről szerintem lemondok,nem vagyok egy nagy kémiás.Lassan,de szűkül a kör :D
2014. szept. 7. 20:40
 8/14 anonim ***** válasza:
én biomérnöknek tanulok, nagyon szeretem, de arra készülj fel, ha ezt választod, a kémia elég kemény, és a mérnöki tárgyak-fizika se kispályásak. sokan igy jöttek, hogy a bioszt és a matekot szerették, de vagy nagyon szenvednek a fizikás, mérnökös dolgokkal, vagy már át is iratkoztak..
2014. szept. 14. 10:48
 9/14 anonim válasza:
én is most vagyok végző és a pszichológiát (ELTE) a biomérnököt(BME) és a biológust(ELTE) fogom ebben a sorrendben megjelölni (a pontok is így vannak sorrendben). Mind a 3 nagyon érdekel, imádom a bioszt és akármelyikre is vesznek fel örülni fogok neki. szerintem te is így állítsd fel a sorrendet, ha nem tudod pontosan eldönteni, hogy melyik az igazi
2014. szept. 29. 20:08
 10/14 anonim válasza:
100%

A bioszrajongók a biomérnökiben nagyot fognak csalódni! Oda kémia kell 1000-rel! Biológia kimerül a biokémiában, molekuláris biológiában, és egysejtűekben.

Biomérnökinek mindenki nézzen utána alaposan mindenki!

2014. okt. 1. 16:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!