Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri az újságírói tanfolyamo...

Megéri az újságírói tanfolyamot elvégezni? Mennyire lehet vele elhelyezkedni, és mennyit keresnek az újságírók?

Figyelt kérdés
2010. jún. 1. 16:49
 1/6 anonim válasza:

Szia.

Ne tanfolyamra menj hanem fősulin vagy egyetemen tanuld...ha nem vennének fel fősulira ott az okj-s amit fősulin is oktatnak..ilyenre járok én is Bkfre...van kötelező szakmai gyakorlat ami alapján világosabb elötted a pálya...csak ha komolyan gondolod,telitett szakma...

2010. jún. 1. 16:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Én 3 évig írtam egy magazinnak, még a nem újságírói diplomámat sem kérték el.

Szerintem nem biztos, hogy lesz munkád protekció nélkül.

Az újságok amúgy válságban vannak.

Sokszor kevés emberrel dolgoznak, ismerősökkel, rokonokkal.

2010. jún. 1. 16:59
 3/6 anonim ***** válasza:
51%
Én újságíró vagyok! Anno főiskolát végeztem. Ez egy nagyon nehéz pálya, minden értelemben. Kitartás, szorgalom, ember ismeret, empátia. Tudni kell az emberekkel, az interjőalanyokkal bánni. Sokfélék, és mind különbőzőek. Neked kell irányítani a beszélgetés menetét, topon kell lenni minden helyzetben. Baleseteknél, gyilkosságoknál, emberi gondoknál, a polgármesteri hivataloknál, Egyszóval az élet minden területén. Nagyon jó tájékozottság kell hozzá. Egyszóval az újságíró mindenhez értsen egy kicsit, aztán az alanyok majd kibővítik a mondanivalójukkal hogy kerek legyen, amit te tudsz. Sok éjszakázás, agyalás, Én nagyon sokat éjszakázok, nappal felveszem az interjúkat, és éjszaka írok. Volt olyan napom, hogy egymás után 5 interjút vettem fel, különböző témakörökben. Fotózom is egyben, tehát fotóriporter vagyok. Nagyon nehéz még egyszer hangsúlyozom, de nagyon szép pálya. 20 éve ez a munkám, az életem. Azt viszont nem tudom, a mai helyzetben mennyi a kereslet az újságírók iránt. Kérdezd meg a hozzád legközelebb levő szerkesztőséget, mert csak úgy belevágni a nagy semmire nem érdemes. Kitartást, fegyelmet és nagy pontosságot igényel. A fizetés szerkesztőségtől függő. Van egy fix összeg, az írások után + a flekk díj, vagyis az írásod terjedelme a mérvadó!
2010. jún. 1. 17:00
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válasozkat... Nem gondoltam hogy ez enynire nehéz :S
2010. jún. 1. 17:06
 5/6 anonim ***** válasza:
nem éri meg
2010. jún. 1. 20:37
 6/6 anonim válasza:
Az igaz, hogy nehéz, de ha van hozzá elég elszántságod, sikerülni fog!
2010. jún. 10. 10:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!