Elmagyarázná nekem ezt valaki?
Első féléves egyetemista vagyok, teljesen rossz szakot választottam, egyáltalán nem tetszik. Ki szeretnék íratkozni, és jövőre elmenni egy iskolarendszerű okj-s képzésre, vagy egy másik egyetemi szakra, a jelenlegi egyetememen belül.
Lenne pár kérdésem:
1. Ha kiíratkozok januárban, esetleg decemberben, azonnal megszűnik a családi pótlék, és az adókedvezmény a szüleimnek, ami elég sok veszteség szerintem. Ki lehet ezt valahogy "cslezni" hogy ne szűnjön meg a tanulói jogviszony? Okj csak esti indul ilyenkor, azzal pedig nem kapok tanulói jogviszonyt.
2. Halasztani tudok első félévesként? Illetve úgy, hogy egy tárgyam sem lesz meg?
3. Ha halaszthatok egy félévet, utána ott hagyom a sulit, és elkezdek egy másik szakot, akkor visszakell fizetnem ezt a 2 félévet?
Egyszerűen nem tudok mit csinálni, a szüleim sem akarok kiszúrni, de ezt a szakot egyáltalán nem akarom, egyszerűen nem érdekel, mellényúltam, hibáztam, de kéne valami megoldás.
Örülnék, ha valaki tudna segíteni.
Voltam már bent.. :)
De nem hiszem, hogy annyira segítőkészek lennének ha azt mondom, hogy passzívra szeretnék menni, és utána ki fogok íratkozni. Ezért kérdeztem itt, hátha valaki volt már hasonló helyzetben.
"vagy egy másik egyetemi szakra, a jelenlegi egyetememen belül."
Ebben akkor is a TO az illetékes, és ezzel kellene elsősorban kezdeni. A többit meg csak ezután megkérdezni.
A TO pont ezért van, hogy ilyesmivel felkeresd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!