Hogyan kell a krediteket szerezni? Valaki elmagyarázná?

Figyelt kérdés

Most kezdem az egyetemet. Az egyetem célja az, hogy csak akkor ad diplomát, ha alapszakon legalább 200 kreditet szerzek. Én néztem a leendő óráimat, azok eddig összesen 30 kreditet jelentenek ebben a félévnen, szóval kell még pluszban felvennem tantárgyakat, ha nem akarok lecsúszni a tanulmányaimmal?

De hogyan kell azokat szereznem?

2017. aug. 31. 08:47
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Úgy kell azokat szerezned, hogy legalább 2-es jeggyel abszolválod a tárgyat (tehát csak el kell végezned, és a hozzá tartozó kreditet megkapod, függetlenül a jegytől (ha az nem 1-es, akkor nem jár semmi)).

Értelemszerűen, ha elosztod a 200-at 30-cal, akkor 6,66 (muhahaha) kapsz, ami azt jelenti, hogy ha minden félévben (illetve átlagosan) 30 kreditnyi tárgyat veszel fel, akkor 7 félévre lesz szükséged, hogy elvégezd az egyetemet, ami mondjuk egy Bsc esetén csúszások nélkül elvégezhető 6 félév alatt is. Persze lesznek olyan kötelezően felvetendő dolgok, mint szakdolgozatírás, amire szintén kapsz kreditet, mégsem kell bejárni órára, szóval ez a 200 valójában jóval kevesebb.

Nem mellesleg van egy ún. tantervi háló, ott tételesen le vannak írva, hogy milyen tárgyakat kell kötelező jelleggel felvenni, és meg merem kockáztatni, hogy oda még az is le van írva, hogy ezek összesen mennyi kreditet érnek, szóval abból könnyen kitalálhatod, hogy azok mellé milyen "értékben" kell plusz órát felvenned.

2017. aug. 31. 09:05
 2/2 anonim ***** válasza:
Csak fölveszed a kötelező meg kötvál tantárgyakat és elvégzed őket
2017. aug. 31. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!