Egy egyetem mennyiben különbözik egy gimnáziumtól?
Attól függ, melyik gimnáziumból mész melyik egyetemre. ;)
Általánosságban véve az anyag nagyságrendileg több és nehezebb mint a gimiben. A számonkérés jóval rendszertelenebb és a gyakorlatokat leszámítva bejárni sem kötelező az órákra, de ezekből az is következik, hogy jóval könnyebb egy nagy pofonba belefutni, mint középiskolában, ahol végig fogják a kezetek.
Szorgalmi időszakban nem vesz el kifejezetten sok időt (bár ez órarend és felvett kreditek függvénye), nyugodtan lehet mellette sportolni, bulizni, moziba járni, csajokat hajkurászni stb. De ZH hét előtt és vizsgaidőszakban bele lehet gebedni a tanulásba ha komoly helyre mész. Persze van olyan szak/egyetem is amit kezeddel a seggedben is végig lehet csinálni.
Akkor jöjjön egy másik vélemény.
Én bejárós vagyok, így napi 2-2,5 órát elvesz az utazás. Ez számomra nagyon rossz. Nehéz megszokni a gimi után, ahol elég volt 6:30-kor vagy 7-kor felkelnem.
Most kelek 5-kor..
Tetszik, hogy nincs évközben olyan sok dolgozat. Nincs az, hogy minden másnap van valami "lehetséges" számonkérés. Én ezt, a gimiben is negatív dologként éltem meg. Nem szeretek rossz jegyet kapni, azonban majdnem minden nap volt olyan órám, hogy megvolt az esélye, hogy felelnem kell.
Itt nyugodtan tarthatok szüneteket és előre tudom, hogy mikor miből fogok írni.
Szóval ha fáradt vagyok, akkor ha hazaérek szimplán lefekszem vagy filmezek késő estig.
Az előadások 90%-ra nem kötelező bejárni. Ez is nagy előny. Nehezen megy az, hogy heti 3-4 alkalommal hajnali 5-kor keljek és közben 18-ra érek haza.
Azonban ez is az átka a dolognak.. néha nem tudok pár olyan előadásra bemenni, ami érdekelne, mert győz a fáradtság.
(Persze ott a koli... de az nem az én világom)
Vannak töltelék tárgyak, azonban itt az a jó, hogy csak 1 félévig. Nem kell 4-5 évig x tantárgyat tanulnod, amit utálsz.
Minden félév egy új kezdet, úgy tárgyakkal. Így nem olyan unalmas.
Vizsgaidőszakban rajtad áll, hogy-hogyan osztod be az idődet. Ez is eléggé jó. :)
Az anyag egyértelműen több, azonban ha évközben néha-néha tanulsz, akkor vizsgaidőszakban nem kell több, mint 4-5 nap. A komolyakhoz néha kell 2 hét is nekem(50 tétel A-B verzió, és szóbelin ugyanúgy gyakorlat :))
Persze én a tuti ötösre hajtó fajta vagyok.
Atyaég!!!
Te ezt sem tudod?
Egyetem nehezebb (még a hülye is tudja)!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!