Külföldi egyetem - már a gimnáziumtól is függ?
Remény mindig van, tény, hogy a nemzetközi érettségi jó dolog, csak ha utána pl. mégis magyar egyetemre menne, nehézségei lehetnek. És nagyon sokan tanulnak külföldön "sima" érettségivel is, a lényeg, hogy jók legyen az eredményei.
Azt a pénzt, amit vonatba, bérletre, kolira költenétek, fordítsátok inkább nyelvtanulásra, illetve minél jobb érettségik letételére.
A külföldi továbbtanulás sem két forint - jó dolog, ha komolyan támogatjátok a terveit, de akkor a szülőknek ezt anyagilag át kell gondolniuk, hogy ne akkor derüljön ki, hogy nincs pénz tandíjra, mikor már teljesen beleélte magát az unokahúgod.
Pécsett is vannak szuper gimik (Leöwey német szak - DSD-t ad, azzal Németországban tanulhat, de mást is választhat, aztán ott a Kodály, ott is választható többféle kéttannyelvű évfolyam)
Akár tanulmányutakra, cserediák programokra is kijuthat! Ha a pécsi egyetemen folytatja, ösztöndíjprogrammal tanulhat még szinte bárhol egy szemesztert... A nyelvvel nem lesz gondja ha így folytatja... Akármilyen kéttannyelvűbe megy, felsőfokkal fejezi be, ami egy nagy löket. Fiatal még, nem biztos, hogy ez a végleges döntése, persze dicsérendő, hogy ilyen komoly szándékai vannak, de szerintem a legköltségesebb verziót választotta.. :S
Szia!
Figyelj, szerintem ez nem annyira gimnázium függő. Ha valaki jól tanul és megvan a képessége, akaratereje bárhonnan képes külföldre kijutni. Szerintem(!) felesleges már ennyire fiatalon így megkínozni(koli, utazgatás).
A Karinthy jó suli, sok ismerősöm jár oda de nem hiszem, hogy kevésbé jó iskolákból annyival kevesebb esélye lenne.
L/19
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!