38 évesen van még értelme elkezdeni a pszichológusképzést, vagy ez a váltás már "késő"?
Tanári végzettségem van. Szeretnék egy másik végzettséget is, és a pszichológusi pálya az, amely a legközelebb áll hozzám, ami igazán érdekel eddigi ismereteim alapján.
Mire elkezdhetném, 37-38 éves volnék. Ebben a korban van még értelme belevágni, vagy ezt már engedjem el?
Őszintén szólva teljesen attól függ, hogy mihez szeretnél vele kezdeni. Én most fogok végezni a mesterképzésen, az elmúlt években nem egy 30-50 év közötti anyukát meg nénit láttam a szakon, de fogalmam sincs, nekik milyen terveik vannak, és milyen életút áll mögöttük.
Amit jó, ha tudsz: az alapképzés nem elég semmihez, maximum ha más szakmában dolgozol, ahhoz ad egy szemléletmódot. Legalább a mesterképzést el kell végezni, az ad pszichológus végzettséget, de még önmagában ez is KEVÉS!!! A szakképzések 2-4 évesek, a módszerspecifikus képzések 2-3 évesek legalább, és azért minimum két módszert el kell sajátítani. De persze mindez attól függ, hogy pontosan mit értesz "pszichológusi pálya" alatt, mivel akarsz foglalkozni?
Ha a klasszikus "pszichológus" érdekel, úgy készülj, hogy teljes értékűen 10-12 év múlva tudsz elkezdeni dolgozni, megfelelő képesítésekkel. Előtte szakmai gyakorlatok, szupervízió alatti tapasztalatszerzés van csak.
Köszönöm szépen az összes eddigi választ!
Főleg azt, hogy eloszlattátok a rózsaszín ködöt.
Akkor arról, amit akartam, már lekéstem: gyerekekkel/felnőttekkel foglalkozni, terapeutaként.
De akkor ez a hajó már elment...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!