Túl öreg vagyok a jogi egyetemhez? Ez volt mindig az életem vágya. Ki jár (t) hasonló cipöben? A gyakorlati tudnivalók érdekelnek.
Könnyen tanulok. Idöm is van böven és spóroltam elég pénzt a következö évekre. Érettségi bizonyítványom van. (Nem kitünö, de négyes átlagú. Németböl középfokúm van, de felsöfokon beszélek.
Aki le akar róla beszélni, annak nem fog sikerülni. (L, 48 éves)
Az 1-es válaszadónak: hát lehet, hogy igazad van. Ha 100%-ban biztos lennék benne, akkor nem érdekelne, hogy ki mit szól hozzá. Zöld kezet kapsz, köszönöm a válaszod.
A 2-es válaszadónak: én már mindent elértem, amit az életben akartam. Nekem az is elég, ha sikerül elvégeznem. Nem tragikus, ha soha az életben nem fogok jogászként/ügyvédként dolgozni. De elméletileg menne, hiszen van idöm. 2 év felkészülés az emelt szintü érettségire, 6 év (?) az egyetemi tanulmányokra, gyakorlati évvel együtt. 56 évesen már készen is leszek. Kein Problem. Neked is megy a zöld kéz, a Te válaszod is hasznos a számomra.
A mai viszonyokat figyelembe véve 48 évesen az embernek még van 18-20 aktív éve a nyugíjig. Nem mondom, hogy egy 48 éves tejfeles szájú kiscsikó, de azért bőven nagyon sok van még neki hátra, hogy azt csinálhassa, amit szeretne.
De azt mondom, ha valaki 58 éves, és ez a vágya, hát tessék. Az életkor csak egy szám, önmagában semmit nem jelent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!