Egyetemen történne valami, ha kredit nélküli órákra nem fogok bejárni?
Nyelvóráról lenne szó.
Idáig németes voltam,de az angol jobban tetszik és ebből szeretnék nyelvvizsgát szerezni a diplomához.
Külön tanárhoz járok,mert az egyetemen elég nagy csoportban vagyunk és az egyéni tanulással jobban haladok.
Ha köv félévben már nem veszem fel a nyelvórát Neptunban,akkor történne valami?
Állami ösztöndíjas képzésen vagyok.
Neptunban "Kritérium feltétel" néven szerepel a nyelvóra.
Ezt a TO-n beszéld meg.
Alapvetően ha nem teljesíted a kritériumfeltételt, akkor kidobnak. De nálunk pl. akinek van nyelvvizsgája, annak nem kritériumfeltétel a nyelvóra, akinek nincs, annak igen. De végzésig mindenkinek meg kell csinálnia, így utólag már mindenki jogosult lenne a mentességre - nem tudom, nekik a nem teljesítést hogyan szankcionálják, de azt tudom, hogy amíg nem adják le a nyelvvizsgát, addig muszáj járniuk.
A kredites órákra sem szükséges bejárnod... Kivéve, ha a tanár úgy kívánja!
Nekünk volt, hogy vezettek katalógust, s aki volt tanár, aki megbuktatta azt, aki nem járt be, vagy izzasztóbb kérdéseket adott neki.
Ha "Kritérium feltétel", akkor KELL a tárgyat teljesítened. Ezt megteheted úgy is, hogy beszélsz róla a tanárral.
Nyelvórára ha nem jársz be, akkor bizony fel kell mutatnod legalább egy középfokú nyelvvizsgát.
De ha olyan egyetem, akkor szaknyelvit, ha az nincsen meg, rábxol, mert nem államvizsgázhatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!