Egyetemen számít, hogy félévente 18 kredit legyen meg, vagy csak az 1 év aktív státusz után a 36 kredit, hogy ne tegyék át a diákokat költségtérítésesre?
Azt tudom,hogy a 36 kreditnek meg kell lenni,de mi van ha az egyik fél évben csak mondjuk 10 van,de a másik félévben 26 van, így egy évben kijön a 36 kredit?
Az más kérdés,hogy a 2. fél évben nehéz lenne annyit összeszedni,mivel sok kurzust újra fel kell venni és nincs lehetőség sok újat.
Ha van nálatok vizsgakurzus, akkor próbálj úgy felvenni tárgyat, hátha akkor sikerülni fog. Egyébként csak nyáron van átsorolás és addigra kell meglennie a 6 kreditnek. Hogy ezt hogyan szeded össze már rajtad múlik.
Én másodikos vagyok, de tavalyról megmaradt kb 9-9 kreditem mindkét félévből és kipótoltam 3. és 4. félévből olyan tárgyakkal amiket fel tudok még venni és gond nélkül meg van a 36 fél év végére(már ha sikerülni is fognak). Aztán szeptembertől a megmaradt tárgyakat veszem fel és be is hoztam a lemaradásom. Persze ez is csak akkor működik, ha sikerülnek is majd a vizsgáim.
És hogy számítódik az az egy év alatt 36 megszerzendő kredit, ha én 3 passzív félév után most tavasszal fogok ismét aktív félévet kezdeni és (miután már minden tárgyam teljesítve van, kivéve) a szakdolgozati tárgyam lesz csak (ami 15 kredit). A jövő, utolsó őszi félévemben pedig 30 kredit értékben az intenzív szakmai gyakorlat (ami 3 hónapos időtartamú).
Tehát akkor azt az egy évet nekem hogy nézik?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!