Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Rendészeti Szakközépiskolában...

Rendészeti Szakközépiskolában érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

18 éves, 170 cm magas, sportoló lány vagyok, és egyre jobban szeretnék rendőr lenni (azt még nem döntöttem el, hogy pontosan milyen). Az érettségim nem lett valami fényes, nagyon elszúrtam, így egy főiskolába szerintem esélyem sem lenne. A Rendészeti Szaközzép az olyan szintű, mint a Főiskola, vagy oda lenne esélyem? Az alkalmassági vizsgára gyúrnék jövőre jobban (mondjuk a sport részétől nem félek, az valószínűleg menne, mert elég régóta versenyszinten űzöm).

Ugyanúgy kell jelentkezni oda, mint a Főiskolára (ugyanúgy 9000Ft-os csekk, stb.)? Sok a jelentkező? Azt hol tudom megnézni, hogy ott mennyi a ponthatár?

A mai világban milyen rendőrnek érdemes elmenni egy nőnek? Gondolkoztam azon, hogy tűzoltós legyek, de a szüleim lebeszéltek róla, mondván, hogy nem egy női munka, meg szinte esélyem nem lenne (pedig az adottságom meg van hozzá).

Mindenféle rendészettel kapcsolatos dolgok/infók érdekelnének!

Nagyon köszönöm!

2010. máj. 28. 00:56
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Egyesek azt állítják, hogy minden ember rendőrnek születik, csak van aki tovább tanul. Most nézzül pl csak a fizikai felvételit, hogy neked vajon menne?

Kötelező gyakorlat: 2000m-es síkfutás.

Férfiaknak 7,5 perc alatt, nőknek 10 perc alatt

Választható gyakorlatok: fekvőtámasz, felülés, ingafutás, hajlított karú függés, fekve-nyomás, helyből távolugrás(ezek közül 4-et kell kiválaszani)

Fekvőtámaszból 30 másodperc alatt férfiaknak 35-öt, nőknek 20-at kell végrehajtani.

Felülésből férfiaknak 1 perc alatt 55-öt, nőknek 45-öt.

4X10 m-es ingafutás:férfiaknak 8.8 másodperc alatt, nőknek 9.4 másodperc alatt kell reljesítenie.

Hajlított karú függés:Férfiaknak 73 másodpercig, nőknek 45 másodpercig kell bírni.

Fekve-nyomás:Férfiaknak 60 kg-ot ki kell nyomni 25x, nőknek 25 kg-ot kinyomni 25X

Helyből távolugrás: Férfiaknak 250 cm, nőknek 220 cm.

Természetesen a megadott gyaorlatokból nem fontos ennyit darabszámot/stb.. végrehajtani, de akkor nem is kapsz rá anyi pontot, és csökken az esélye hogy felvesznek.

Na, kedves előző válaszoló, mit gondlsz, sikerülne?Mert nekem még nem, 6 hónap edzés után.

Kedves Kérdező, ha tényleg rendőr szeretnél lenni, számolnod kell az iylen előző stílusú emberekkel, hogy "a rendőr csak rossz ember lehet, ezért utálni kell!", engem személy szerint hidegen hagynak az ilyen gondolkodású emberek. Látszik, hogy fogalma sincs az egész felvételiről, de magyarázni azt tud!

2010. júl. 18. 01:20
 12/20 anonim ***** válasza:

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Na itt pár történet cenzurázásra került mert nem akarom lecsukatni magam.

Na hát ez már inkább a magyar rendőrség ....

És tudnék még mesélni nagyon "szép" dolgokat, de mint mondtam, az emberek nagy része nagyon naiv, és aki nincs benne ilyen ügyekben annak fogalma nincs mi is zajlik és milyenek is valójában.

És még mindig nem tudom felfogni egy pszichológiai teszten ezek hogy is tudnak átmenni, vagy pedig a pszichológus is eleve rendőr meg a pszichológiai teszt is eleve rájuk szzabva van összeállítva gondolom én.

És akkor stb stb stb .........

Lényeg h sajnos nekünk még nincs jogállami rendőrségünk, na de ez se megy egyik napról a másikra de még 20 év alatt se nagyon változik.

De egy biztos: lehet h nagyon is irigylem a naiv embereket, komolyan mondom!

2010. júl. 18. 10:20
 13/20 anonim ***** válasza:

Ugyanolyan személyiségteszt, és IQ teszt, mint a többi, ha nem nehezebb egy kicsit az átlagnál...

Apám valami olyasmit mondott, hogy "régen minden hülyét felvettek rendőrnek"...arra mondták, hogy akkor megyen az ember csak rendőrnek, haelmegy az esze....

Tehát nem valami okos emberek lettek rendőrök, namost gondolj bele... mifelénk még vannak oylan rendőrök, akik ekkor kerültek hivatásos állományba, és tényleg vannak köztük ingerültebbek, idegbetegebbek, stb...

gondolom azért, mert ezek az emberek nem igazán tudtak érvényesülni munka terén, és ők "csak" rendőrnek kellettek, ezért lenézte őket majdnem mindenki, így amiért lenézték őket, baxtassa a népet...

De mostmár nem egyzseű bejutni egy rendészeti szki-ba.Elvileg onnan is kihullanak néhányan, mert nem bírják a tesiórákat/kiképzéseket/stb...szóval mostmár tényleg csak az kerül ki, aki elhivatott...

2010. júl. 18. 11:22
 14/20 anonim ***** válasza:
... vagy ha mégis akadna oylan, akkor neki már nagyon ki kell játszani a pszichológusokat, ami nem egyszerű!
2010. júl. 18. 11:23
 15/20 anonim ***** válasza:

hát a helyzet az h azért ennek ma is megvan az alapja, sőt, talán még jobban mint a régi rendszerben .. aki nem tud magával az ég adta világon semmit kezdeni mert annyi esze van, na annak kiváló egy ilyen testület mint a rendőrség mert itt megmondják meg utasításba adják meg stb, szal gondolkodnia túl sokat nem kell

őszintén ... melyikhez kell nagy nagyobb ész? ahhoz h valaki akár csak egyszerű egyéni vállalkozóként boldoguljon, ami nem egy egyszerű dolog, vagy ahhoz h fix háttérrel a háta mögött kifejezetten ne gondolkodjon ?

2010. júl. 18. 12:10
 16/20 anonim ***** válasza:

Nyilván ha valaki vállalkozó szeretne lenni, ahhoz kell ész is, főleg akor, ha sikeres is! De ugyanakkor szerencse is kell hozzá, mert fenn áll a valószínősége, hogy befuccsol a vállalkozása, és a befektetett pénzt elveszti.

Rendészetibe ha felvesznek, sikeresen elvégzem asulit, valószínő közrendisként kezdek, akik járőröznek, és ha érkezikegy bejelentés, gogy gáz van valahol, pl verekedés, stb... ki kell menni, és rendet tenni.

Aztán ha lehetséges átmennék a Bűnügyi Osztályra nyomozónak...>>> Na, szerintem ez már jóval izgalmasabb munka, lehet hogy Neked hülyén hangzik, de én ez szeretnék lenni.Mármint bűnügyi nyomozó.

2010. júl. 18. 13:57
 17/20 anonim ***** válasza:
pfff de jó helyesírssal válaszoltam.. na mindegy.
2010. júl. 18. 13:58
 18/20 anonim ***** válasza:

megnyugtatlak, el fogod érni a célodat, nem kell oda semmivel több ész mint egy sima közrendishez .. ismerek párat és siralmas a szellemi színvonaluk komolyan

de azért hey, az nem egészen úgy megy ám, hogy közrendiből átmész nyomozónak, ahhoz legtöbb esetben RTF kell, jó nem mindig, csak akkor ha bizonyos fokozatot el akarsz érni

2010. júl. 18. 15:33
 19/20 anonim ***** válasza:
Azt mondták, hogy kb 2 évet kell lehúzni közrendisként, aztán átkérhetem magam nyomozónak, és ha látják a "nagyobb kutyák", hogy elhivatott vagyok, jül dolgozok közrendisként, akor elvileg átengednek.. nem tudom. Ha már ilyen jártas vagy ezekben az ügyekben, mit gondolsz, ha vannak feltételek, mik azok, hogy átkerüljek?Nyilván egy gyilkossági ügyen nem bíznánk rá egy újoncra, azért ettől "kisebb" ügyet kapnék(ha átkerülök).
2010. júl. 18. 21:21
 20/20 anonim válasza:
hali!én is 18/L vagyok,163 cm,és én is a rendészetire akarok menni.kb.hármas az átlagom,és nagyon kitaró vagyok.nagyon érdekel ez a rendőr dolog.nem is tudom h mihez kezdjek,ha netán nem vennének fel.ismerek olyan embert,akiről nem tudnám elképzelni,hogy a fizikai részét olyan tökéletesre megcsinálta volna,hiszen a testi adottságai sem olyanok.én az Adyligeti Rendészeti Szakközépbe akarok bejutni.na csak ennyit akartam.csak tudd,h nem csak Te vagy aki lányként ilyen helyre akar bejutni :)aztán sok sikert! az egyik válaszoló pedig megválaszolta az egyik kérdésemet ami felmerült bennem.azzal kapcsolatban,h a fizikai résznél miből mennyit kell csinálni.neki köszönöm!
2010. okt. 11. 22:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!