Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Rendészeti Szakközépiskolában...

Rendészeti Szakközépiskolában érdemes tanulni?

Figyelt kérdés

18 éves, 170 cm magas, sportoló lány vagyok, és egyre jobban szeretnék rendőr lenni (azt még nem döntöttem el, hogy pontosan milyen). Az érettségim nem lett valami fényes, nagyon elszúrtam, így egy főiskolába szerintem esélyem sem lenne. A Rendészeti Szaközzép az olyan szintű, mint a Főiskola, vagy oda lenne esélyem? Az alkalmassági vizsgára gyúrnék jövőre jobban (mondjuk a sport részétől nem félek, az valószínűleg menne, mert elég régóta versenyszinten űzöm).

Ugyanúgy kell jelentkezni oda, mint a Főiskolára (ugyanúgy 9000Ft-os csekk, stb.)? Sok a jelentkező? Azt hol tudom megnézni, hogy ott mennyi a ponthatár?

A mai világban milyen rendőrnek érdemes elmenni egy nőnek? Gondolkoztam azon, hogy tűzoltós legyek, de a szüleim lebeszéltek róla, mondván, hogy nem egy női munka, meg szinte esélyem nem lenne (pedig az adottságom meg van hozzá).

Mindenféle rendészettel kapcsolatos dolgok/infók érdekelnének!

Nagyon köszönöm!

2010. máj. 28. 00:56
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Lehet, hogy én vagyok eltájolódva, de szerintem a rendészeti szakközépiskola az egy középiskola, egy szinten van a gimnáziummal illetve szakmunkásival... A főiskola előtti iskola, amit az emberek 14-18 éves koruk között teljesitenek.. szóval esetedben vagy főiskolára kellene menni, vagy felsőfokú szakképzésre.
2010. máj. 28. 01:17
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
sün!
2010. máj. 28. 07:24
 3/20 anonim ***** válasza:
0%

na azért .... kicsit nézz inkább körül

sztem meg ha ilyen vágyaid vannak, akkrokeress megegy pszichológust mert valami nagyon nem oké !

2010. máj. 28. 07:55
 4/20 anonim ***** válasza:
Jól mondják, az egy szakközépiskola, nem úgy felvételizel, mint egyetemre,főiskolára, de természetesen oda is jelentkezhetsz attól függetlenül, hogy már van érettségid. Több osztálytársam is jelentkezett, de nagyon szigorú konfliktuskezeléses teszt van. Gondolom nézz körül a suli honlapján.
2010. máj. 28. 10:16
 5/20 A kérdező kommentje:

Köszi, megnézem.

Miért lenne baj velem? Nézz már magadba, még értelmes választ sem tudsz adni!

2010. máj. 28. 12:00
 6/20 anonim ***** válasza:

rendészeti szakközépiskolába jelentkezett tavaly a legjobb barátom.

nem volt fényes se az érettségije, se a tanulmányi eredménye, egy erős 3as volt ...

ami itt lényeg, az a fizikai, és a szellemi egyensúly, kemény felvételije van a szakközépnek, pl pszichológia teszteket íratnak, kondi-állóképesség felmérések vannak, azthiszem h 2 v 3 fordulós a vizsga, mindegyiken meg kell felelni h felvegyenek... az utolsó az pesten a pszichológia teszt, ahol többek között olyan kérdések szerepelnek, h melyik része lennél a fának? :) itt válaszolsz nekik, ők meg leszűrik a személyiséged... érdekes ... a haverom nem vették fel :) idén meg nem volt ereje újrapróbálkozni ... egyébként a képzés asszem 2 éves, ha elvégzed sikeresen, akk nagyobb esélyed van h bekereülj a rendőrtiszti fősulira .... hirtelen ennyit tudtam írni :) sok sikert

22/L

2010. máj. 29. 23:38
 7/20 A kérdező kommentje:

Köszi szépen! Igen, gondoltam, hogy nem olyan egyszerű bekerülni, de hogy ennyire.. :| Azért jövőre megpróbálkozom vele, hátha sikerül... :)

Köszi, hogy írtatok!

2010. máj. 30. 13:20
 8/20 anonim ***** válasza:

Ez nem oylan suli, amilyenre azelső válaszolók gondoltak!

A bekerüléshez elvárt "dolgok":

-BÜNTETLEN ELŐÉLET(gondolom ez egyértelmű:D)

-Állandó lakhely M.O.-n

-Érettségi(mind 1 ,hogy hanyas)

-18. betöltött életév, vagy a képzés kezdetéig töltse be.

(Ezek nagyon az alap dolgok)

Igen, nagyon kemény a felvételi, pedig ez csak egy Rendészeti szakközép, nem is az RTF.

Én Miskolcra szeretnék bekerülni(jövő tanévben fogok érettségizni), és megközelítőleg oda kb 400 embert vettek fel, és kb 2000 jelentkező volt, tehát nagy túljelentkezés van.

4 részből áll a felvételi.

1, 2 rendőr kimegy a lakhelyetekre(igen, házhoz), és feltesznek néhány kérdést szüleidnek, neked, stb...

2, Előszűrés:A hozzád legközelebbre eső Rendőr Kapitányságra behívnak, és ott egy orvosi vizsgálat, pszichológiai vizsgálat lesz.

3, Ha itt alkalmast kaptál, akkor mehetsz a suliba felvételizni. Itt van egy erőnléti felvételi, és egy műveltségi teszt.(Vihetsz magaddal többletpontokat is)

4, Ha elérted az előzetes felvételi ponthatárt, küldenek a HEK-be(honvéd Egészségügyi Központ, ami B.p.-n van.

Itt egy nagyon részletes egészségügyi átvizsgálás van, személyiségteszt, Iq teszt, pszichológussal való elbeszélgetés, stb...

Na kb ennyi a felvételi dióhéjban, de nem egyszerű!

Ha valami segítségre lenne szükséged írj! Szia!

2010. júl. 17. 17:51
 9/20 anonim ***** válasza:

valóban hivatalosan úgy néz ki mintha hűha micsoda követelmélnyek lennének, csak hát a gyakorlat, a valóság kicsit más

méghogy IQ teszt ... na meg pszichológiai alkalmasság, ez kész vicc .. hátz amikor eleve elvárás h légy egy agresszív barom, lehetőleg hatalmas kisebbségi komplexusokkal h minél jobban ki tudd élni az elfojtott agressziódat másokon, akkor mégis pszichológiailag ugyan hogy felelhetnél meg ? szal nagy etetés emberek ... egy egészsége sember ugyan nem akarja embertársit baxtatni, ehhez kell némi ferdülés, nem is kicsi

2010. júl. 17. 22:55
 10/20 anonim ***** válasza:

Nem csak hivatalosan néz ki úgy, hidd el!

Egyszer már leírtam egy válaszba, leírom még egyszer.:A régi időkben, mikor minden hülye lehetett rendőr, talán akor volt ilyen rendőr is! De a mostani felvételi eljárás kiszűri az ilyet, éppen ezért, hogy ne legyenek ilyen agresszív barmok.Az ilyenek leggyakrabban már előszűrésen kihullanak, ha pedig ott nem, akor HEK-en szinte tuti!

Én pl nem azért szeretnék rendőr lenni, hogy baxtassam az embereket, hanem segítsek rajtuk, és mert tetszik ez az egész rendőrösdi!

Amúgy mi ez a gyűlölet a rendőrök iránt?! Volt már valami rendőrségi ügyed?

2010. júl. 18. 01:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!