BME mellett foglalkozzak közgazdasággal, vagy BCE melett foglalkozzak informatikával, programozással?
Dehogyis,sot KOTELEZO a munkaltatok szemeben mert ha megnezed az allashirdeteseket akkor latni fogod,hogy mindenhol szakmai tapasztalat kell.
Sajnos ez van,meg kell oldd,kevesebbet alszol,kavezol,koffein tabletta,meditaciok.
De a cegek mind keri a szakmai tapasztalatot,sot vagy diplomat vagy azt.
De a ketto egyutt utos,kinyillik a vilag is.
5#-el egyetértek.
Közgazdasággal nem fogsz tudni "foglalkozni". Nincs fent az interneten elég anyag hogy teljes átfogó képet kapj az egészről. Sőt, nagyon sok téves információ is van, amiről meg nem fogod tudni megítélni hogy igaz-e vagy sem.
Én is közgázra jöttem, és nagyon nem bántam meg. Totál más a világ működése mint ahogy a tv-ben meg az interneten beállítják. El sem hinnéd mennyire hasznos ismeretekre tettem szert eddig, de ezt tényleg csak úgy érdemes ha nem akárkiktől tanulsz hanem elismertektől. :D
Viszont pénzt keresni én is valami IT területen szeretnék. Az a jó, közgáz mellet relatív sok szabadídőd van mást is tanulni, így lehetséges párhuzamosan megtanulni programozni.
De kitartás kell hozzá nem is kevés...
Elmész gazdaságinformatika képzésre, és a BSc alatt meglátod, hogy melyik irány érdekel jobban. Ha a programozás, akkor olyanra mész tovább. Ha a gazdasági része, akkor olyanra mész tovább. Ha mindkettő, akkor mindkettőre tovább mész és megcsinálsz két teljes értékű egyetemi diplomát alig 7 év alatt.
Ha még ügyesebb vagy, akkor elmész gazdaságinformatika BSc-re és közben intenzíven képzed magad programozónak például MOOC platformokon (edX, Udacity, Coursera, Udemy, Pluralsight, LindenIn Learning stb.). Még egyetem mellett keresel magadnak gyakornoki helyet, vagy valami projektet amiben dolgozhatsz egyetem mellett. És már így, ezzel a tudással mész neki a fenti dilemmának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!