Állatorvosi mellett lehetséges diákmunkát végezni, vagy valahogy pénzt keresni?
Ugye általános orvosi mellett a diákok nagyrésze azt mondja, hogy lehetetlen dolgozni...
Ez az állatorvosin is így van?
Én is állatorvosis vagyok, és az elmúlt 5 évet úgy csináltam végig, hogy versenysportoltam mellette. Nekem pl élénkítette az agyamat, jobban be tudtam osztani az időmet. Pl ha tudtam, hogy edzés előtt van 1-2 órám még, akkor beültem a könyvtárba és megtanultam az aznapi adagot. Már jóval vizsgaidőszak előtt elkezdtem tanulni az első vizsgámra. Nyilván nem jártam be minden előadásra, de ezeknek semmi köze nem volt a sporthoz, pusztán volt, amit feleslegesnek láttam, hogy bejárjak, és legtöbbször semmi hátrányom nem volt belőle. (nyilván nem a fontos tárgyakra gondolok, de az ilyen tölteléktantárgyak, amik 1 félévesek, és még a tanár se veszi komolyan, azok valóban időpocséklásnak tűnnek, helyette hasznos és fontos dolgokat lehet tanulni otthon/könyvtárban)
Szóval szerintem nagy fegyelmet igényel, de meg lehet csinálni; sőt szerintem még jót is tesz, ha nem csak az egyetemre feszülsz rá 5 és fél évig, mert csak kiégsz tőle.
Volt, hogy ütközött, akkor vagy nem jártam be, ha nem volt kötelező, vagy ha az volt, akkor egyeztettem a tanszéken, hogy bejarhassak a külföldi évfolyam ugyanazon órájára, és akkor angolul hallgattam egy félévig az adott tárgyat. Köszönöm szépen, előtted is le a kalappal, a versenysport mindenkitől nagy teljesítmény. :)
Amúgy nekem az életem a sport köré van építve, ha nem férne bele az edzés, akkor hagynám a másik dolgot és edzésre mennék. Nekem nincs mese, és ebből nem is engedek. Munkahelyet is így találtam.
Én is eltökéltem az utóbbi pár évben, hogy állatorvosira megyek.
Soha semmi nem érdekelt az életben, viszont szeretnék valamit adni a világnak míg élek, de mivel életkoromból adódóan nem vagyok jogosult állami ösztöndíjra, fizetnem kéne, ami lenne egyszerű, mivel ez a legdrágább egyetem Magyarországon.
Én sem számíthatok semmiféle anyagi segítségre szüleimtől, eddigi életem során is magamra voltam utalva, ez eztán sem lesz másképp.
Sztem a lényeg az, hogy kinek mennyit ér meg a hivatása. Én ennek a nonprofit ügynek szó szerint az egész életem hajlandó vagyok feláldozni, mivel az egyetem alatt sok idő nem lesz munkavégzésre az órarend alapján,
nincs más választás, mint előtte megkeresni a képzés jelentős részét. (10+ millió forint). Baj az, hogy a félretett pénz befektetés nélkül elinflálódik, gazdasági válság, sz*r kormányzás miatt, és akkor még enni és rezsit fizetni is kell. Megoldás lehetne erre talán a külföldi valutába való átváltás.
Bőven túl leszek a változó koron mire végeznék, mégsem látok más lehetőséget erre. Minden bizonnyal a későbbiekben hitel is szóba jöhet, a jó benne, hogy ezt külföldön dolgozva is lehet törleszteni, sőt.
Én így döntöttem, ha van rá mód, nem szándékozom proletárként Magyarországon pusztulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!