Nehéz lehet egy autista gyermeket tanítani?
Kepesites nelkul autistakkal foglalkozni? Konyorgom, ne! Tobbet artanal, mint hasznalsz ezzel.
Arra azert kivancsi lennek, hogy melyik az a hely, ahol ilyesmit megengednek, hogy lehetoleg minden erintett ismerosomet eltanacsolhassam onnan.
Nem könnyű, de bele lehet jönni. Lelkileg viszont megterhelő, és valószínűleg fizetni se nagyon fognak.
Első, mit kell kiakadni? Nincs lóvé, mindenki elhúzott külföldre, aki van, az meg darab-darab; ez van, ezt kell szeretni. Kis pénz, kis foci...
-Úgy általában gyerekeket tanítani nem mindenkinek való. Fejleszthető a személyiségünk, de valakinek ez túl stresszes.
-Az autizmus gyűjtőfogalom, sok mindent jelenthet. Az szinte biztos, hogy ha egy integráltan tanuló autistáról van szó (=nem autisták az osztálytársai), akkor a nem a fejlesztő foglalkozáson jön elő a problémája, hanem amikor olyasmi történik, ami neki nehezen megy (csúfolják a gyerekek, nem akarja felhúzni a vadonatúj tornacipőjét, csapatban kell játszania, stb.)
Javaslom, kérj egy próbahetet - ingyen dolgozol, szerződés nélkül, de nem kötelezed el magad. Vagy tudatosítsd bennük, hogy a munka törvénykönyve szerinti 2 hónap próbaidő azt jelenti, hogy mindketten bármikor lemondhatjátok a folytatást (a két hónapon belül is).
Az autistának ha egy dolgot találsz ami érdekli őt, azt tudja úgy megtanulni mint más senki általában, de természetesen több típusa van!
Köszönöm mindenkinek! :)
Első én értem, hogy képesítés nélkül ez veszélyes dolog, sőt valakinek az életébe nyúlok úgymond bele, de ha nem én akkor más fogja az állást betölteni.
Amúgy azt írták negyedikes fiú, enyhe autizmussal (hallás sérült?). A hallással kapcsolatos, nem tudom az autizmushoz köthető vagy külön probléma. Picit félek..de ha bele gondolok nagyon nagy kedvem van hozzá. Beadtam, várom az elbírálást.
Szerintetek rosszul cselekedtem vagy sem?
Első: nincs képesítésem, mégis autista gyereket tanítok. Nincs más választásom, muszáj csinálnom képesítés nélkül is, mivel én vagyok az édesanyja. Merem állítani, hogy én képesítés nélkül sokkal többet tudok az autizmusról, mint sok szakképzett orvos és pedagógus. Nem csak iskolában lehet tapasztalatot szerezni. A kérdező azt írja, gyógypedagógus fogja kiadni a feladatokat. Engem, mint egy autista gyerek anyukáját szintén segít egy gyógypedagógus. Mi jelenleg 1-2 hetente egy alkalommal (1 órára) látjuk a gyógypedagógust, ezen kívül én is csak annyit tudok tenni, hogy csinálom a fiammal a fejlesztő gyakorlatokat, amiket kiad a gyógypedagógus. A kérdező nem tudom, milyen gyakran fogja látni, de szerintem jobb helyzetben lesz, mint én.
Kérdező: azt nem értem, hogy ha nem szereted a gyerekeket, miért akarsz egyáltalán gyógypedagógiát tanulni?
Igazából nem az, hogy nem szeretem őket. Csupán bántottak oviban, áltiban, gimiben és félek picit. De ez az évem arra fog elmenni, hogy rendbe rakjam magam.
Szóval némileg a gyermeki őszinteségtől félek, de ugyanakkor tudom, hogy szeretek segíteni, terelgetni és ha kell akkor megfelelően szigorú is lennék a közös cél érdekében..
Aki ennyire parás az ne menjen gyerekek közé, volt okuk, hogy szekáltak. Tudom most lepontoztok, de megérdemelted. Ez egy kihívás, ha letudod győzni életre való vagy, ha nem..
Ez természetes szelekció.
Menj valami gyárba, szalagra, kisboltba. Ne az egyetemi álmaidat dédelgesd, sokkal durvább lesz, mint amiket itt elmondtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!