Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Szerintetek egy álmodozó,...

Szerintetek egy álmodozó, művész típusú ember el tud végezni egy mérnök szakot?

Figyelt kérdés
Matekot fizikát évek óta nem tanultam, 10 éve érettségiztem.Ha nagyon össze szedem magam szerintetek menni fog? :) 28 N

2017. szept. 1. 19:00
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
35%

"Kedves 10:55 ös, miért kell leirni egyből aki nem huszonevesen lesz pályakezdo az már nem is ember? Külföldön sokan pont 35 évesen kezdenek új szakmát szerezni, ez az életkor még pont jó ahhoz hogy új életet kezdjen az ember. Szerintem"

Szerinted. Szerintem meg nem. Nem én írlak le egyből, hanem majd a munkaerő piac, pláne, hogy élelmiszermérnökből egyáltalán nincs hiány. Azt csinálsz amit akarsz, de ilyen agresszív hozzáállással ne sok jóra számíts.

2017. szept. 2. 12:17
 12/31 anonim ***** válasza:
100%
#11-es én sem értek egyet veled.. sosem késő tanulni és egyáltalán nem lehetetlen elhelyezledbi 32-33 évesen sem pályakezdőként, persze jóval több energiabefektetéssel jár majd. Az viszont tény, hogy élelmiszermérnökölből nincs hiány..
2017. szept. 2. 12:26
 13/31 anonim ***** válasza:
71%

Nem azt mondtam, hogy késő nekiállni tanulni, továbbképezni magadat folyamatosan kell, 40-50 évesen is. Viszont nekem az a tapasztalatom, hogy a szomorú valóság az, hogy 30 év környékén egy teljesen új szakterületnek neki vágni nagyon ritkán kecsegtet bármi jóval. Most csak a buktatók:

- Nem tanultál 10 éve, miközben a szaktársaid 99,99%-a most jön friss középiskolás tudással, vagy akár egy másik egyetemi szakról.

- Neked nem az egyetlen dolgot lesz a tanulás, mint másoknak. Gondolom 30 évesen nem akarsz majd újra a szüleid nyakán lógni, tehát dolgoznod kell mellette. Akár estin vagy levelezőn állsz neki, ez baromi megterhelő lesz.

- Még mindig azt mondom: egy 30+ éves pályakezdőnek valamit nagyon kell tudnia ahhoz, hogy ne egy nála az életkorból adódóan sokkal rugalmasabb és valószínűleg tanulékonyabb 20-on pár éves válasszanak.

Az élet nem egy habostorta és egy idézetes facebook oldal végtelenül pozitív keveréke.

2017. szept. 2. 12:34
 14/31 anonim ***** válasza:
70%

Egyébként a kérdezőt meg nem is értem. Feltett egy kérdést és én adtam egy negatív hangvételű választ és egyből nekem esett. Most ha előre eldöntötted, hogy mi a szitu, akkor minek kellett kiírni egy kérdést?

Állj csak neki, de mindenképp legyen egy b terved.

2017. szept. 2. 12:36
 15/31 A kérdező kommentje:
Nem akartam senkinek neki esni, köszönöm a válaszokat, csak én 28 évesen még elég fiatalnak érzem magam ahhoz hogy tanuljak,és bele vágjak vmi új dologba. :) Az élelmiszermérnöki egy opció mivel érdekel a táplálkozástudomany. De gondoltam a dietetikus képzésre is. De ha van jobb ötletetek szívesen veszem. És igen tele vagyok nagy álmokkal meg tervekkel. Hogy még sokra vihetem az életben, mivel nem akarok egész életemben bolti előadóként meg pénztárosként dolgozni. Zenéből profi vagyok, szoktam fel lépni, de abból nem tudok majd el tartani egy családot.
2017. szept. 2. 13:52
 16/31 A kérdező kommentje:
Amúgy nappalin tanulnám
2017. szept. 2. 14:06
 17/31 anonim ***** válasza:
És akkor nappali mellett hogyan tartod fenn magad?
2017. szept. 2. 14:52
 18/31 anonim ***** válasza:
Dietetikus szintén nem egy hiányszakma..:/
2017. szept. 2. 15:00
 19/31 A kérdező kommentje:
2017. szept. 2. 15:50
 20/31 A kérdező kommentje:
Itt inkább biztatták a kérdezőt mintsem le húznák. Különben is a kérdésem arról szólt, hogy művész vénával mennének e a mérnöki tárgyak, nem arról hogy érdemes e el kezdenem. :P ;)
2017. szept. 2. 15:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!