Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Miért jelentkezik ennyi ember...

Miért jelentkezik ennyi ember egyetemre/főiskolára?

Figyelt kérdés

Aktív közreműködő vagyok nem egy oktatási fórumon. Az ide érkező kérdésekre is rendszeresen szoktam válaszolni.

Elképedve nézem, hogy pontosan milyen emberek is jelentkeznek egyetemre, főiskolára.

A nagy többség nincs tisztában a ponthatárok megállapításával. Talán a saját pontjait ki tudják számolni különböző kalkulátorokkal, de önállóan erre sokan nem képesek. Naponta min. egy kérdés jön ide és máshova is, hogy "szerintetek idén mennyit emelnek" ? Egyszerűen már nem tudok ezekre mit mondani.

A másik dolog az a regisztrációs levéllel történő mizéria. Képtelen vagyok felfogni, hogy az emberek képtelenek utánanézni, hogy pontosan mi a helyzet ezzel. Ráadásul ennek a levélnek kb. semmi jelentősége nincs. Aki ajánlva adta fel a postán a papír alapú jelentkezést, annak nem keveredett el. Ha igen, akkor ott a postán kapott papír, azzal lehet bizonyítani. Dehogy emiatt, ennyit problémázni és szenvedni, azt egyáltalán nem értem. Azt meg pláne nem, hogy miért nem lehet visszakeresni a kérdéseket? Az e-felvi fórumán is kb. óránként jön egy kérdés, hogy mikor jön meg a levél, miért nem működik az e-felvi, stb. Hol itt a türelem?

Egyszerűen nem értem, hogy az ilyen képességű emberek mit akarnak majd egyetem, meg ha esetleg elvégzik, akkor a munkahelyen? Ettől csak 10000x nehezebb lesz minden, mert felvételit elküldeni, utánanézni a dolgoknak -amik le vannak írva-, az eléggé könnyű feladat...

Nem akarok senkit minősíteni, de mi lesz a jövőben? Ha ilyen emberek fogják irányítani az országot?

Érdekességnek két videó:

[link]

[link]

Én is most felvételizek, nem vagyok magamtól elszállva, de ami ilyenkor megy, az egyszerűen borzalmas.

2010. máj. 25. 15:33
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

"14 éves korom óta én intéztem az összes hivatalos ügyem, és jé, túléltem. A baj az itt, hogy újabban mindent elintéz a szülő, és a gyereknek semmi élettapasztalata nincs addig, míg el nem végzi az egyetemet."

14 éves koromtól 18 éves koromig kb semmiylen hivatalos ügyet nem kellett intéznem, mivel otthon laksz nem kell csekketfizetni ha nem dolgozol adót se kell fizetni esetleg ha csinálsz egy jogsit egyszer kétszer felkell adni egy csekket.

Egyébként meg nemhiszem hogy ez központi kérdés lenne, ez lenne az élettapasztalat? hogy hogy kell papírmunkát csinálni, meg hogy működik a posta? nemhinném...

2010. máj. 25. 19:58
 12/14 anonim ***** válasza:
Jah, neked lehet, hogy nem, de én kb hetente jártam a polgármesteri hivatalba, én adtam fel nagymamám csekkjeit, mert ő mozgássérült, én csináltattam a személyim, az adókártyám, nekem kellett a szüleimnek csekket intézni az APEH-nél, mert ők nem jártak arra, és én csináltam az adóbevallásom. Valóban semmit nem kellett tennem. És igen, szerintem ez is hozzátartozik az élettapasztalathoz.
2010. máj. 25. 20:06
 13/14 anonim ***** válasza:
Igen is fontos lenne, hogy ilyen alapvető dolgokat meg tudjanak oldani az emberek. De ha ez szerinted nem jó példa, akkor mondd el azt, hogy miért nem tudják az érettségizők kiszámolni a pontjaikat...
2010. máj. 25. 20:08
 14/14 anonim ***** válasza:
gondolom azért nem tudják kiszámolni a pontokat mert nem érdekli őket annyira a dolog, ha pár ponton múlik a bejutásuk az egyetemre akkor biztos kiszámolják, ha máshogy nem felvin. én csak azt mondom hogy bonyolultabb dolgok is lesznek egyetemen mindenféle tanulmányi vizsga szabályzatok , tanulményi hivatalban papírmunka, akkor majd ha szükségük lesz rá megtanulják amire szükségük van, nehezebb dolgaik is leszek egyetemen ha nem büfészakra mennek
2010. máj. 25. 21:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!