Mentőtisztire jelentkeztem és fel is vettek, de már elbizonytalanodtam, hogy lányként fogom-e bírni. Esetleg írna, aki lányként azon tanul?
Iratkozz be és passziváltasd magad mentőtisztin, így jövőre azt fixen el tudod kezdeni - ha esetleg nem sikerülne az orvosi.
Beszélj a szüleiddel, hogy a kihagyott év lehetőség, értékes tapasztalatokat szerezhetsz, dolgozz, tanulj nyelvet, nyáron utazz a pénzedből külföldre. Orvosi mellett nem lesz ilyenekre időd, mert havi tíz hónap tanulás és gyakorlat, aztán nyár két hónap szakmai gyakorlat.
És mindenképp igyekezz, hogy jövőre sikerüljön, ne játszd el a szüleid bizalmát.
Első félévet nem lehet elvileg passziváltatni, csak nyomós indokkal. Ami betegség, terhesség, stb. lehet, nem pedig "meggondoltam magam".
Azt teheted csak, hogy nem iratkozol be, de ez meg akkor szemétség azzal, aki a 81. volt (ha 80-at vesznek fel), és oda akart menni.
Szerintem próbáld meg, aztán legfeljebb passziváltatod a második félévet, ha szar, vagy ott hagyod. Ha jól emlékszem az olvasottakra, ha első félév után hagyod ott az államit, nem kell a tandíjat se visszafizetni. Később orvosira szerintem pár kreditet át is tudsz vinni, ha most megcsinálod, elvégre eü mindkét szak, valamennyi egyezés az alap órákban biztos van.
Én is most kezdem lányként a Semmelweisen, én már alig várom. Te pedig sose fogod megtudni, ha nem próbálod meg, hogy mi lett volna, ha..
Egy próbát megér, nem veszíthetsz semmit, lehet a végén visszatér a vágyad! :D
Hajrá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!