Tanulási tippek?
Hali, szeptemberbe kezdem az egyetemet, és kicsit félek, ti hogy tudtatok megbirkózni a töméntelen mennyiségű anyaggal? Bármilyen tippet trükköt szívesen fogadok.
Agyserkentőket használtok/tatok? Miket, mennyit és hogy hatott?
Nézd át a face csoportokat vannak e biztos évről évre visszatérő kérdések.
Amúgy én a megtanulandó anyagot kiírom tollal utána át gépbe és utána olvasom.. többnyire bejön csak időigényes mert szeretek lassan haladni :D
Rendszeresség, és az ismétlés a hatékony tanulás kulcsa.
Próbálj mindennap időt szakítani a tananyagra, hidd el, sokkal könnyebb amikor nem egyszerre próbálod megtanulni az anyagot, ráadásul nem fogsz azon görcsölni, eljutsz-e a végére.
Amit én ajánlok azaz, hogy sose írj ki teljes tételeket! Ha van belőle jegyzeted, abból tanulj. Az újbóli kiírásra fordított idő alatt, csomó dolgot tudsz megtanulni a régi jegyzetekből, egyszerűen nem hatékony.
HANGOSAN olvasd az anyagot, csakis kizárólag a fontosabb dátumokat(?) neveket, összefüggéseket, címszavakat, képleteket írd fel egy papírlapra. Miután úgy érzed, hogy kellőképpen elsajátítottad az anyagot, akkor fogsz egy tiszta papírt, és elkezded előadni hangosan a témát, mintha te magyaráznad valakinek, eközben is felírsz címszavakat, kulcsszavakat, meg ilyeneket :)
+1 Ha valamit megtanultál rendesen, akkor ne pazarolj rá másnap időt, hogy átismételd, az ismétlést, úgy értem, hogy csak azt ismétled, amiben már nem vagy biztos, régebbi anyag, ezért "átfutod" picit, és visszajön a jelentős része! :)
Hajrá!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!