Növényorvosnak hol érdemes tanulni?
A felvi szerint 5 helyen indítják belőle az MSC-t, ebből én a szie-n, a debreceni és a georgikon karon folyó képzést tartom említésre méltónak.
Eddig a gödöllői volt számomra szimpatikus, de azt hallottam, hogy évfolyamonként 70 főt vesznek fel, így nem nagyon hiszem, hogy hatékony.
Igazából elsősorban a már végzett, elhelyezkedett növ.orvosok véleménye érdekel: hol érdemes elvégezni a szakot, ill. melyik a legelismertebb a munkáltatók körében?
A pesti az elméletibb, a gödöllői gyakorlatibb inkább.
Debrecen vegyes saláta, a kettő között van.
Az hogy 70 főt vesznek fel, az nem jelent semmit, mivel ez nem azt jelzi, hogy ennyien fogják elvégezni.
Azért nyitják meg a képzést ennyi főre, mivel ttk képzésen belül kevés az msc lehetőség, és sok biológust felszívnak ezek az agrár területek.
De nem vagyok végzett növ orvos, csak látom őket, meg még a régi végzetteket. Nem keresik halálra magukat, és ha nincs földed, akkor csak agrárrabszolga leszel, ha lesz hol lenned. (az egész csányi birodalomra 2 végzett ilyen személy van, és ők sem csak ilyen végzettségűek, ezt jó ha tudod)
Ha tényleg pionír akarsz lenni, akkor külföldön el kellene végezned egy talajdoktorit, és a kettő együtt már verhetetlen lenne, ugyanis az egész országban egy végzett talajdokink van, és ő is inkább külföldre dolgozik (és nem Kökény az).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!