Orvosok, hipochonderként érdemes orvosira mennem?
Sajnos fogalmam sincs, mit tegyek. Kémiából, bioszból jó vagyok, érdekel az anatómia, biofizika, mikrobiológia, biokémia. Azt hiszem leginkább az imént felsorolt területek iránt érdeklődöm. Namost az a problémám, hogy pánikbetegséggel- hipochondriával kezelnek, a terapeutám azt tanácsolja, hogy kérdezzem meg azokat az embereket, akik már az orvosira járnak. Ugyanis az is benne van a pakliban, hogy pont ott fogok megerősödni (azaz "nézz szembe a félelmeiddel- halál, betegségek - és leküzdöd" című tréning). Nagymamám elvesztése óta folyamatosan aggódom az egészségem miatt, illetve ha meghallok egy halálos balesetet szinte elszörnyedek, és egész nap magam alatt vagyok, sőt még hónapokkal később is eszembe tud jutni, ha épp. Hullát még nem láttam, de történt a kerületemben egy komoly autóbaleset, és nem mertem odanézni. Már magától a formalin belélegzésének a tudatától szorongok, vajon mennyire fogja kimarni a torkomat, mennyire egészségtelen és veszélyes a tüdőmre tekintve. Nem tudok ránézni a rákos betegekre. Orvosok, vagy hallgatók, ti mit tanácsoltok?
Az elméleti része valóban nagyon érdekel, és órákig képes vagyok érdeklődéssel tanulni. Ha nem az orvosi, akkor mérnökin- biofizikán, vagy szimipla biológián gondolkodom. Vegyésznek pont azért nem megyek, mert félek a káros anyagok belélegzésétől.
Köszönök minden értelmes választ!
Úgy tűnik, mindenben nagyon elcseszett vagyok... :D
A gyógyítás az egy gyönyörű dolog, de (ha esetleg orvosira mennék) nem azt szeretném csinálni. Nem tudom elképzelni magamat egy asztalnál ülve, ahol gépelem a diagnózist és a kezelés módját, illetve megvizsgálom a pácienst. Mint említettem, az elméleti része nagyon, nagyon érdekel, fel is soroltam a konkrét érdeklődési területeket. Amúgy érdekel az ember működése is, vagy a szervek sajátossága, farmakológia, műszerek, pszichiátria, neurológia. Ilyen hozzáállással csak kutatni tudnék, bár fogalmam sincs, mit... talán az lenne a legjobb, ha oktatnék, mivel szeretek magyarázni, de ahhoz, hogy orvosin oktassak gondolom, nem kevés év szükséges.
Szerintem, ha nem praktizáló orvos szeretnél lenni, egyébként is szenvednél az orvosin. Gyógyszerészet vagy biológia hasznosabb lenne neked, mert itt nagyobb a hangsúly a kutatási területen, és ugyanolyan területen leszel kompetens, mint egy kutatóorvos, a hipochondriád bántása nélkül.
Orvosként is kutathatsz, ez csak szimpla praktikussági tanács. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!