Pár év orvosi után menne a biológia szak?
*orvosi mia=orvosi kémia
Szeretnék s szakra=szeretnék más szakra
Biomérnök? Szakosodásnál mehetsz orvosbiológiai mérnöknek (egészségügyi mérnök). Persze, sok más lehetőség van még, de talán ennek van a legnagyobb köze a specializációk közül az orvosihoz.
"A specializáció az orvosi munkával kapcsolatos, több kémiai és biológiai ismeretet igénylő tevékenységekre készít fel, a szakirányi tárgyak jelentős része (pl. anatómia, élettan, klinikai kémia) is ezt tükrözi. A képzésben fontos szerepet vállal a Semmelweis Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem. A specializáción végzett mérnökök például klinikai laborokban, állami egészségügyi intézetekben, gyógyszeripari területeken helyezkedhetnek el."
Ha pedig érdekel a természetvédelem, tudom ajánlani a környezet mérnök specializációt. Van ilyen szak külön is, de azt gondolom, hogy jobban megéri, ha inkább csak specializáción választja az ember, több lehetősége lesz utána.
Tanultam 1 évet biomernöknek, most váltok orvosira reményeim szerint, de csak azért, mert az a világ engem sokkal jobban vonz. :)
Nagyon tudom ajánlani, érdekes témák, érdekes tananyag (ha érdekelnek az ilyen dolgok).
Biomérnökök előtt nagy jövő áll, egyre fontosabb szakma. Biztos nem jár vele rosszul senki!:)
Remélem tudtam segíteni! :)
Én az tanácsolom ne add fel, ha eddig eljutottál, ne most torpanj meg. :) Azonban nem látok a dolgok mögé, nyilván lehet valami nagy oka, megpróbáltam összegyűjteni neked pár alapszakot ahol hasznodra lehetne a tudás:
ápolás és betegellátás
orvosi diagnosztikai analitikus
pszichológia
gyógypedagógia
biológia
élelmiszermérnöki (a biokémia miatt írtam)
biomérnöki
környezetmérnöki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!