Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen egy orvostanhallgató...

Milyen egy orvostanhallgató élete? Mire kell számítanom, ha orvosi egyetemre jelentkezem?

Figyelt kérdés

Mindenképp orvosi egyetemre szeretnék jelentkezni, viszont kicsit félek tőle. Mindenhol csak azt olvasom, hogy mennyit kell tanulni, nincs mellette élete meg ilyenek... Tényleg ennyire durva, vagy csak ijesztgetik az embert?

Ki hogy élte meg az egyetemet?

Átlagosan mennyi óra van egy nap? Mennyit kell tanulni ahhoz, hogy valaki gond nélkül elvégezze az egyetemet, és sikeresen orvos lehessen? Milyenek az előadások?

A másik ami érdekelne, hogy ki miből és hogyan élt az egyetem alatt?

Kollégiumban vagy albérletben laktatok? Melyik milyen volt? A szüleitek tartottak el, vagy pedig dolgoztatok mellette?

Havonta mennyibe kerül a megélhetés, mindennel együtt?

Ha nem egy gazdag családból származom, attól még van esélyem? Milyen ösztöndíjak vannak?

Valaki mesélne egy kicsit, hogy milyen is az orvosi egyetem? Tudom, hogy kicsit sok a kérdés, de nem tudom elképzelni, hogy mire számítsak, és kicsit félek tőle.

2017. júl. 11. 22:28
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Köszi szépen! :)
2017. júl. 17. 11:58
 12/12 anonim ***** válasza:
91%

Nagyon akarj orvos lenni, ha ide akarsz jönni, hatalmas elszántság kell. Leginkább akkor, ha gimiben a "nem tanulok és ötöst kapok" típus voltál, mint én. Nos, ez itt már nem működik. Mindig kell tanulni, ha nem tanulsz, jön a lelkiismeretfurdalás családi vacsorán, baráti találkozókon, bulikon. Tényleg ez lesz az életed. Nem tudom, hogy megéri-e. A vizsgáztatók igazságtalanok, hatalmas szerencse kell, hiába tanulsz, nem mindig jön pozitív visszajelzés, régi barátaiddal lazul vagy megszakad a kapcsolat, mert te sosem érsz rá, az új barátokkal pedig mindig a tanulnivaló a téma. Jól gondold meg. Amíg a volt barátaid, osztálytársaid buliznak és csak vizsgaidőszakban tanulnak, te végig, mégis rosszabb jegyeket kapsz.

(SOTE)

Koli nekem 9000/hó, metróbérlet, más nem kell, kaját viszek egy hétre otthonról. Havi ötvenből simán ki lehet jönni, de ha olcsóbb koleszba mész, negyvenből is. A sok oda-vissza út a drága. Ez is attól függ, hol laksz.

2017. dec. 23. 17:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!