Tudom, hogy minden hasonló kérdés az idegeitekre megy már, de szeretném tudni mások véleményét a dologról. 410 pontom van, ami tudom, nevetségesen hangzik, tekintve, hogy egy éve 420 volt a minimum orvosira. Viszont nem hagy nyugodni, hogy két éve csak 403 pont kellett..és rengeteg véleményt olvastam az idei emeltekről, az összes statisztikát megnéztem már, amik alapján azt szűrtem le, hogy nemcsak szerintem volt nehezebb az idei érettségi. Ebből arra következtettem, hogy 403 és 420 közé esik majd a ponthatár. A kérdésem pedig az lenne, hogy szerintetek érdemes-e egy picit reménykednem a 10 pontos csökkenésben Pécsen, vagy mondjak le már most róla teljesen és készüljek lelkileg a halasztásra?
Lelkileg készülj a halasztásra, és aztán örülj, ha mégis meglesz. Most már úgyis megtettél mindent, amit ebben a felvételi időszakban tudtál, a bizonytalanra nen tudsz felkészülni lelkileg, úgyis félig reménykedni, félig lelkileg a halasztásra fogsz készülni a ponthatárok kiderüléséig.
Ezek a statisztikák sajnos nem mindig utalnak egyértelműen dolgokra.
Egyébként a 410 pont teljesen korrekt, semmi nevetséges nincs rajta.
Sok sikert mindenesetre, szerintem semmi idegesítő nincs abban, hogy megkérdezted, természetes, hogy mostanában ez foglalkoztat a legjobban.
2017. jún. 30. 15:52
2/16 anonim válasza:
Olyan drámai csökkenés nem nagyon lesz, sajnos. Ennek ellenére lehet meglepetés lesz a vége, de ne éld bele magad. Kb. 95%,hogy halasztanod kell.
2017. jún. 30. 15:53
3/16 anonim válasza:
A remény hal meg utoljára ne add fel:-) De amúgy honnan gondoljátok hogy nehéz volt az idei érettségi? Van erről statisztika? Mert szerintem, meg azok szerint akiket kérdeztem nem volt vészes, egész jól sikerültek.
2017. jún. 30. 16:01
4/16 anonim válasza:
Szerintem sincs semmi gond a pontszámoddal, viszont sajnos én sem hiszem, hogy ennyit csökkenne. :( Pedig én tényleg bízom a ponthatár csökkenésében, de ennyit tényleg nem valószínű, hogy csökkenne.
"Reméld a legjobbat, de készülj fel a legrosszabbra."
2017. jún. 30. 16:09
5/16 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm az őszinte válaszokat mindenkitől!:) Igyekszem lemondani róla és elnyomni a reménykedő részemet.
2017. jún. 30. 16:37
6/16 A kérdező kommentje:
#3-as, felvin néztem meg az elmúlt évek statisztikáit a jelentkezők számáról, a felvettekről és a ponthatárok változásáról. Az adott évekhez hozzánéztem itt gyakori kérdéseken, hogy hogyan vélekedtek az akkor érettségizők az emeltekről. Illetve a kemiaerettsegi,hu-n láttam egy összegző elemzést az idei érettségiről, ami alapján jóval rosszabb eredmények születtek és nehezebbnek véltük az ideit a 2016-osnál. Ezeket összevetve jutottam arra, hogy pontcsökkenés lesz a PTE-en, csak érdekelt, szerintetek mennyivel. :)
2017. jún. 30. 16:48
7/16 anonim válasza:
Hát mi az osztályból négyen íruk a biosz-kémia emelteket, a legrosszabb azt hiszem 82% lett, és a környezetemben is hasonló eredményeket látod. De megnézem az oldalt, nagyon érdekel mostmár, én eddig azt hittem hogy jól sikerült mindenkinek.
2017. jún. 30. 16:59
8/16 A kérdező kommentje:
Volt osztálytársam faktos csoportjából szinte mindenki 20%-os kémiát írt, a bioszt nem tudom..én inkább itt láttam kiemelkedő eredményeket.
2017. jún. 30. 17:11
9/16 anonim válasza:
Attól függ mennyien jelentkeznek. Ha 100 embert vesznek fel, akkor a 100. pontja lesz a "ponthatár". Szóval nem lehet így kitalálni sajnos, mert lehet sokaknak nem ment de ha az első 100 embernek jól sikerült..
Tavaly felvételiztem, egyik barátnőm direkt megjelölt a magas pontos szakok mellett egy akkor 280 minimum pontost, mert oda biztos felveszik. Erre nem vették fel sehova, mert ami tavaly 280 volt, abban az évben 360 lett.
2017. jún. 30. 17:38
10/16 anonim válasza:
20%-os kémiát?
Nálunk nem lett 86 alatti... Drukkolok neked azért :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!