Mi legyek ha mindenképpen az egészségügyben szeretnék dolgozni?
Mindegyik nagyon szép szakma amit felsoroltál.De én csak az orvosit erőltetném. És ha nem sikerült elsőre? Akkor mi van? Ez egy olyan dolog, amiben utána évtizedeken keresztül dolgoznál..
Ha egy évvel később sikerül csak felvételt nyerned,akkor 1 évvel később.. Nem múlik rajta semmi, szerintem próbáld meg újra..
Nekem van olyan szakorvos ismerősöm,aki harmadjára jutott be az egyetemre..És? Bejutott, elvégezte és nagyon jó benne. Nem szabad feladni.
Az ápoló és a szülésznő is nagyon szép szakma, de én őszintén szólva Magyarországon nem lennék az. Nagyon-nagyon sokat kell dolgozni , kemény fizikai munkát és iszonyúan keveset lehet vele keresni. Tudom,nem ez a főszempont, de ha kidolgozza az ember a belét is, semmi magánélete, állandóan dolgozik, akkor ez a minimum lenne,hogy nem ilyen 90 ezerrel szúrják ki a szemét..
Az orvosok sem keresik szarrá magukat, főleg nem rezidensként.De ott legalább jobban van lehetőség feljebb jutni..
Szóval én csak az orvosit erőltetném. Ha az nem, akkor szülésznő.
Ápoló én nem lennék
És ezek szerint az egész tanulmányi pontszámod nem jó? Mert az oké, hogy egy rosszul sikerült emelt nagyon lehúzza, de pl még így is lehet, hogy jobb, mint 160. Jó, ezt persze csak te tudod, szóval ha már mindent kiszámoltál, tekintsd tárgytalannak.
De ha most amúgy se jelöltél meg semmit az orvosin kívül, jövőre simán lesz lehetőséged újraírni. Én is azt hittem, hogy hűha, 80-90 százalékosra mindkettőt nem lehet megírni, erre most duplázva 440 felett van, és nem szakadtam bele egyáltalán a tanulásba. Ráadásul más szakokra is nagyobb eséllyel kerülsz be, ha jók a pontjaid.
A gyógytorna tényleg jó ötlet egyébként.
Szia! Én ápolónő vagyok, jelenleg is dolgozok, valamint diplomás ápoló képzésre járok. Tudom, nagyon sokan hangoztatják, hogy milyen az egészségügy.
Részben igazuk is van. De én erre mindig csak azt mondom: ha szereted, és eltudod így képzelni az életed, hogy mások szolgálatára áldozod fel magad, akkor választ ezt a hivatást!!
Engem mindig az lendít tovább, mikor hálásak a betegek.. és hidd el, ha megfelelően állsz hozzá,megfogja érni!!
Lehet választani más területet is, de ha ezt senki sem választja (pedig benned ott az akarat, az elszántág), akkor nem marad ember aki segít a bajbajutottakon.
Ne add fel, nekem is másodjára jött össze, de hálás vagyok hogy az eü. mellett döntöttem!! :)
22L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!