Most mihez kezdjek? Hogy csináljam, hogy jó legyen?

Figyelt kérdés

Mit tegyek, hogy jó legyen???

Az a helyzet, hogy beadtam a jelentkezésemet felsőoktatásba és ha oda esetleg nem vennének föl, így beadtam még egy OKJ-s szakra is. De tegnap kaptam egy levelet(amire csak a nyár végén számítottam), hogy felvettek az OKJ-s szakra és mennem kell beiratkozni a jövő hónapba, ami azt jelenti, hogy nincs esélyem megvárni, hogy felvettek-e felsőoktatásba, mert azt csak később közlik.

Az OKJ-s szakot csak biztonsági okból jelöltem be, arra az esetre, ha nem vesznek fel fősulira. Mit tegyek? Ne menjek beiratkozni és bízzam a szerencsére, hogy felvesznek-e fősulira?! És ha oda sem vesznek fel? Adjatok tanácsot, nagyon kétségbe vagyok esve!:(

2010. máj. 19. 17:13
 1/6 anonim ***** válasza:
kérdezd meg az OKJ-t szervezőket
2010. máj. 19. 17:27
 2/6 anonim ***** válasza:
és mi van ha beiratkozol az OKJ-re, de aztán mégsem odamész? vagy már fizetni is kell érte most?
2010. máj. 19. 17:53
 3/6 A kérdező kommentje:

Hát ezt sem tudom, elvileg kell fizetnem, de hogy mikor, arról még nem tájékoztattak. Felvetessem magam és utána meg hagyjam ott rá 2 hétre?

Már annyit gyötrődöm, hogy teljesen kikészítettem magam, hogy hogy lehetek mindenben ennyire szerencsétlen, semmi sem jön össze, semmi sem úgy alakul, ahogy szeretném!:(

2010. máj. 19. 19:36
 4/6 anonim ***** válasza:

Csak hogy ne aggódj, és ne izgulj tovább, leírom az én tapasztalataimat.

Nálam is ez volt a helyzet, hogy biztonság kedvéért (ha nem vennének föl egyetemre, kerestem egy OKJ-s képzést).

Oda június végén volt a beiratkozás, és ugye csak 1 hónap múlva derültek ki a felsőoktatási ponthatárok.

Én beiratkoztam OKJ-ra, majd amikor kihirdették a ponthatárokat, kiderült, hogy az egyik helyre felvettek.

Ekkor felhívtam az OKJ-s sulit, hogy mi történt, és hogy be kell-e menni, hogy ha nem szeretném elkezdeni azt a képzést. Azt mondták, hogy nem kell bemenni, mert így is jó, hogy telefonon jelentettem be, és kihúznak a névsorból.

Persze szeptemberben jött egy levél APÁM (!) nevére - végülis csak 18 éves múltam, miért is küldenék nekem - na mind1... Szóval küldtek egy levelet apámnak, hogy nem mentem el az évnyitóra, és nem is kezdtem meg ott a tanulmányaimat. (de azért jó volt nekik, hogy telefonon mondtam le a dolgot). - és utána nem volt semmi. - Mi nem reagáltunk a levélre, ők meg nem kerestek többet.

Szóval a lényeg, nyugodtan iratkozz be, mert ha fel is vesznek egyetemre, és úgy döntesz, hogy oda is mész, akkor sem lesz semmi. De azért nem árt odaszólni, hogy ne számítsanak rád, mert nem oda mész.

2010. máj. 19. 23:34
 5/6 A kérdező kommentje:

Oksa, akkor így teszek! Köszi szépen!:)

Most beszéltünk anyummal, hogy majd vmikor felhívja és mondja a titkárnőnek, hogy mit tegyünk ilyen esetbe, nem-e lesz belőle baj, ha mégsem oda megyek?! Meg, hogy szeretném megvárni a felsőoktatási eredményeket és az után dönteni! De akkor sztem beiratkozok, aztán majd kiiratkozok. Egyébként azért is félek ettől az egész helyzettől, mert az OKJ-s iskola titkárával már volt néhány beszélgetésünk és elég mogorva, félek, hogy kifakad és elhord mindennek. Sajnos tényleg ilyen!:S

Köszi még egyszer!

2010. máj. 20. 17:47
 6/6 anonim ***** válasza:

Figyelj! Attól, hogy van ott vki, aki nem szimpi, meg nem egy kedves modorú vki, attól ez még a te életed... ha úgy döntesz, hogy mégsem azt a képzést kezded el, ahol ez a "kedves" ember ott van, akkor sem lesz semmi. Neki semmi köze hozzá. Hogy neki mi tetszik, meg mi nem, az az ő dolga, neked ezzel nem kell foglalkoznod, neki pedig azzal nem kell foglalkoznia, hogy te hogyan döntesz az életedről.

Úgyis azt tanulsz, amit te akarsz! Ebbe nem sok mindenki szólhat bele... a végső döntés csakis a tiéd.

2010. máj. 20. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!