Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Az informatikus képzéseken a...

Az informatikus képzéseken a matek, egyéb szórótárgyak mennyire tanulhatóak?

Figyelt kérdés

Programozó szeretnék lenni. Magamtól kezdtem el C -t majd Javát tanulni.

(Jelenleg az agyhullámos könyvet bújom) Most úgy vagyok vele, hogy szeretnék egy diplomát is szerezni. A gimiben nem voltam rossz matekból, sajnos csak 1 évig jártam emeltre. Akkor még nem tudtam, hogy ilyen irányban (is) akarok majd továbbanulni. (Közbem elkezdtem egy egyetemet, ami sz--t sem ér, most változtatni akarok.)

Ha bejárok előadásra, szorgalmasan tanulok akkor abszolválhatóak a matekos tárgyak? (Egyetem függő is gondolom)

Tudom, hogy nem az egyetemen tanulnak meg az emberek programozni, de azért egy jó alapot ad, igaz? Ezért érdemes elvégezni?

2017. jún. 22. 07:47
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Nem tudom, hogy merjek-e belevágni. A programozás érdekel, szeretem, értem is, szívesen dolgoznék benne. De matek zseni nem vagyok, félek hogy belebuknék. El tudok járni addig tanárhoz, hogy felzárkóztasson, de nem tudom hogy az elég lesz-e, az egyetemi matek az teljesen más gondolom.

A szorgammammal azt hiszem nincs gond, elvégre jövőre már lesz diplomám, végig seggeltem már 2 évet gond nélkül. Mondjuk a fent említett szakokon semmire nem mész seggeléssel.

2017. jún. 22. 15:40
 12/14 anonim ***** válasza:
92%

Szerintem kérdező túlságosan kishitű vagy. Nálunk olyan emberek buktak alapozó matekos tárgyakat, akik emelt érettségivel jöttek ilyen olyan matek tagozatról. És nem azért mert nem volt meg bennük a "tudás", hanem mert nem volt meg a szorgalmuk - "úgy is már tanultam" alapon nem gyakoroltak és buktak is. Nem kell zseninek lenni, hogy elvégezd. Egyszerűen kitartás kell, szorgalom. Itt inkább az a kérdés, hogy benned van-e motiváció - ami majd késztet arra, hogy leülj gyakorolni.

(Csak egy példa: ha a jó fizetés motivál, akkor megfontolandó, több évig nem fogsz tudni belőle "erőt" meríteni)

2017. jún. 22. 16:16
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Neked kell dönteni. Neten rákereshetsz, melyik egyetemen mit tanulnak matekból, milyen nehézségű zh-k vannak. Mondom esetleg nem túl nehéz egyetemmel próbálkozhatsz, de ha van motivációd én bme, oe, elte amiket ajánlok. Viszont számolni kell a kihullással (példa: bme szoftech vizsgán sok múlik a szerencsén, az embereknek nagyrészt sikerül 6. vizsga előtt megcsinálni-bemákolni, de néhánynak nem és kihullanak).

Nem tudom, milyen diplomád lesz, sok cégnél csak diploma a követelmény, vannak, akik megkötik hogy műszaki/info vagy gazdasági/info egyaránt ok. Csak aztán általában az info végzettségűeket hívják be interjúra, azok közül pedig akik a fent említett helyeken végeztek.

A lényeg, ha értesz hozzá, valószínű találsz helyet, ahol kódolhatsz, de ha pl. nem hívnak be interjúra, esélyed nincs a szaktudásodat bizonyítani.

2017. jún. 22. 16:26
 14/14 Tom Benko ***** válasza:
100%
A matek nem szórótárgy,hanem alapismeret. Ellenben szorgalommal, kitartással és akarattal simán abszolválható.
2017. jún. 25. 12:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!