Az informatikus képzéseken a matek, egyéb szórótárgyak mennyire tanulhatóak?
Programozó szeretnék lenni. Magamtól kezdtem el C -t majd Javát tanulni.
(Jelenleg az agyhullámos könyvet bújom) Most úgy vagyok vele, hogy szeretnék egy diplomát is szerezni. A gimiben nem voltam rossz matekból, sajnos csak 1 évig jártam emeltre. Akkor még nem tudtam, hogy ilyen irányban (is) akarok majd továbbanulni. (Közbem elkezdtem egy egyetemet, ami sz--t sem ér, most változtatni akarok.)
Ha bejárok előadásra, szorgalmasan tanulok akkor abszolválhatóak a matekos tárgyak? (Egyetem függő is gondolom)
Tudom, hogy nem az egyetemen tanulnak meg az emberek programozni, de azért egy jó alapot ad, igaz? Ezért érdemes elvégezni?
Nem tudom, hogy merjek-e belevágni. A programozás érdekel, szeretem, értem is, szívesen dolgoznék benne. De matek zseni nem vagyok, félek hogy belebuknék. El tudok járni addig tanárhoz, hogy felzárkóztasson, de nem tudom hogy az elég lesz-e, az egyetemi matek az teljesen más gondolom.
A szorgammammal azt hiszem nincs gond, elvégre jövőre már lesz diplomám, végig seggeltem már 2 évet gond nélkül. Mondjuk a fent említett szakokon semmire nem mész seggeléssel.
Szerintem kérdező túlságosan kishitű vagy. Nálunk olyan emberek buktak alapozó matekos tárgyakat, akik emelt érettségivel jöttek ilyen olyan matek tagozatról. És nem azért mert nem volt meg bennük a "tudás", hanem mert nem volt meg a szorgalmuk - "úgy is már tanultam" alapon nem gyakoroltak és buktak is. Nem kell zseninek lenni, hogy elvégezd. Egyszerűen kitartás kell, szorgalom. Itt inkább az a kérdés, hogy benned van-e motiváció - ami majd késztet arra, hogy leülj gyakorolni.
(Csak egy példa: ha a jó fizetés motivál, akkor megfontolandó, több évig nem fogsz tudni belőle "erőt" meríteni)
Neked kell dönteni. Neten rákereshetsz, melyik egyetemen mit tanulnak matekból, milyen nehézségű zh-k vannak. Mondom esetleg nem túl nehéz egyetemmel próbálkozhatsz, de ha van motivációd én bme, oe, elte amiket ajánlok. Viszont számolni kell a kihullással (példa: bme szoftech vizsgán sok múlik a szerencsén, az embereknek nagyrészt sikerül 6. vizsga előtt megcsinálni-bemákolni, de néhánynak nem és kihullanak).
Nem tudom, milyen diplomád lesz, sok cégnél csak diploma a követelmény, vannak, akik megkötik hogy műszaki/info vagy gazdasági/info egyaránt ok. Csak aztán általában az info végzettségűeket hívják be interjúra, azok közül pedig akik a fent említett helyeken végeztek.
A lényeg, ha értesz hozzá, valószínű találsz helyet, ahol kódolhatsz, de ha pl. nem hívnak be interjúra, esélyed nincs a szaktudásodat bizonyítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!