Mérnökinfo gazdinfo helyett?
mérnökként szerintem picit jobb esélyekkel indulsz..
több matekot tanulsz, amit gazdasági szakokon elfogadtathatsz, ráadásul van néhány gazdasági tárgyad is, ami fordítva nem igaz.
de az elsőnek igaza van, a váltás sehol sem egyszerű.
megemlítendő, hogy nagyon sok mérnök végez bsc után gazdasági msc-t (megspórolva maguknak jó néhány évet) mérnöki msc mellett, vagy után...
Egyik nagy különbség, hogy a Corvinuson a gazdinfót elfogod végezni és jó szakember leszel, a BME VIK-en a mérnökinfót több mint 50%-os valószínűséggel nem fogod elvégezni és így diplomád sem lesz. A hallgatók több, mint 50%-a nem tud diplomát szerezni a BME-VIK-en. Jó esetben 5-6 év alatt fogod elvégezni, ha nem vagy benne az előbbi több mint 50%-ban. Ha a Corvinusra jelentkezel, akkor már rég mesterre fogsz járni, miközben a BME VIK-en csak az alap diplomádért küzdesz.
A gazdinfó nagy előnye, hogy mesterre könnyen mehetsz belőle informatika területre és gazdasági területre is főleg a BCE-n. (Jól Programozni a BCE-n is meg fogsz tanulni.) (Átjelentkezni csak fizetősre fognak átvenni, átjelentkezés csak újra felvételivel lesz államis, ami már nem is átjelentkezés, hanem újrafelvételi.)
Ezenkívül a BME mérnökinfóra most 720 hallgatót fognak felvenni. Ennyi hallgató színvonalas oktatásához a nincsenek meg a feltételek, annyian lesztek, mint a heringek, szórni fogják a népet még inkább. Ezeket mérlegeld, azt bölcs döntést hozzál.
programozás mérnökinfón van inkább. GAzdinfóval nem igazán lehetsz programozó
Érdemes lenne operatív tanterveket megnézned és összehasonlítanod
#6 Ezt írtad, még most a második válaszodban is. És a Corvinus/BGE gazdaságinformatika közel sem ugyanaz a képzési terület, mint egy mérnökinformatika (legyen az BME vagy más intézmény). Már eleve az informatika oktatás színvonalából adódóan ez nem lehetséges (Corvinus gazdaságspecifikus, nyilván a programozást és az informatikát nem tudják azon a színvonalon hozni).
Lényegében úgy beszélsz a BME-ről mintha elvégezhetetlen lenne, pedig egyáltalán nem. Szorgalom kell hozzá.
Én speciel BME mérnök infón kezdtem karrieremet, de nem bírtam. Ebben benne volt a lustaságom, a tárgyak nehézsége, illetve a sokszor durva követelmények.
Aki érti, szereti, annak is küzdenie kell, de megéri azoknak csinálni,mert nagyon jó szakemberek lesznek.
Gazdinfó meg teljesen más beállítottságú. Nem a tömény nyers tudást próbálják beléd tömni, hanem inkább szemléletet nyújt, sokat foglalkoznak azzal, hogy a kommunikációs képességeidet csiszolhasd(sok előadást kell tartani, csoportmunkák). Infó nem nagyon van, az is inkább csak betekintés szintjén. Persze ha szeretnél megtanulhatsz kódolni melette, lesz időd. Dolgozni is tudsz már a harmadik félévtől kb.
Az, hogy neked melyik a jobb nem tudom megmondani, tőled függ mennyire vagy ambíciózus, mivel szeretnél inkább foglalkozni.
Ha van konkrétabb kérdésed szívesen válaszolok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!