Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Tényleg ilyen nagyon nehéz az...

Tényleg ilyen nagyon nehéz az orvosi egyetem?

Figyelt kérdés
Minden orvosis ismerősömtől azt hallom, hogy mennyire szenvednek meg, hogy halálra kell tanulniuk magukat az egyetemen és hogy semmi másra nincs idejük. Egyszerűen ezt nem akarom el hinni. Nincs ez kicsit eltúlozva? Vagy kell nekik az elismerés a sok tanulásért, hogy legyen motiváció?

2017. jún. 19. 13:29
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
89%

Hát, eddig nem éreztem magam különleges képességűnek meg zseninek, de így a válaszokat olvasgatva, komolyan elgondolkodom rajta:DD

Csak hogy legyen ellenpélda is:

Egyáltalán nem mondom, hogy kifejezetten könnyű szak és tanulás nélkül, röhögve el lehet végezni, de azért ez az "éjjel-nappal tanulni kell szorgalmi időszakban is, nincs időd mellette semmire" nálam egyáltalán nem volt igaz. Bár tény, hogy alapvetően elég gyorsan tanulok, könnyen megértek dolgokat, és a stressz belőlem inkább pozitív dolgokat hoz ki, mint negatívakat.

Szorgalmi időszakban csak az anatómiát tanultam, azt is csak első félévben:D Persze, a szándék mindig megvolt a folyamatos tanulásra, csak sosem jött össze:P Ha volt számonkérés, arra azért tanultam, de amúgy inkább csak vizsgaidőszakban. Akkor viszont rendesen. 8 fele felkeltem, reggeli, aztán tanulás délig. Délben kaja, kis lazítás mondjuk 2-ig (ebbe akár egy kávé is belefért a barátnőmmel), aztán mondjuk este 6-ig tanulás kisebb pihenőkkel. Én 6 után már csak nagyon ritkán foglalkoztam a dologgal. Éjszakázni soha nem éjszakáztam, szerintem a legnagyobb idiótaság. Nem alszod ki magad, következő nap fáradt vagy,ami miatt még annyira sem tudsz tanulni, aztán ideges leszel, hogy semmit se haladtál, szóval megint fennmaradsz sokéig, hogy bepótold, de persze a fáradtságtól nem lesz effektív a dolog, csak szenvedés.

Nem voltam egy nagy bulizós, de néha egy kis kocsmázás, egy-egy buli simán belefért, nem érzem, hogy a négy fal között töltöttem volna az egyetemi éveket.

Párkapcsolatom is volt egész idő alatt, ráadásul távkapcsolat, így a hétvégéket igyekeztem a páromra fordítani. Volt egy-két olyan alkalom, hogy egy-egy hétvége kimaradt a 6 év alatt a tanulás miatt, de nem nagyon volt jellemző.

A legnehezebb vizsgaidőszakban barátnőmmel esténként még borfesztre is kijártunk, sőt, még egy 4 napos fesztivált is beiktattam, biztos. ami biztos:DD

Na persze nem azt kell gondolni, hogy este 6-kor kimentünk és hajnalig mulatoztunk a borfeszten, de az egész napos tanulás után tök jól esett 2-3 órára kimenni este és meginni egy laza fröccsöt.

Egyébként maximalista vagyok, summa cum laude végeztem, tehát még az sem mondható, hogy ha akarsz egyetem mellett élni is, akkor max a kettes szintet ütheted meg...

Szerintem fontos, hogy kiépíts magadnak egy számodra hatékony tanulási módszert, amivel tényleg haladsz is. Ez mindenkinek más, ki kell tapasztalni. Emellett igen is kell, hogy néha kikapcsolódj, időt szakíts a hobbijaidra, barátaidra, párkapcsolatodra, mert pont ezekből lehet erőt meríteni a tanuláshoz.

Lehet meg fognak kövezni, de szerintem nem kell minden áron minden órára bejárni, mert értelmetlen. Hiába szépítjük, egyszerűen vannak olyan előadások, amik az égvilágon semmi pluszt nem adnak. Az előadó ugyanazt mondja el, ami le van írva a diára/könyvbe, esetleg olyan unalmasan is adja elő, hogy hiába szeretnél figyelni, 3 perc után lebukik a fejed a padra. Ennek mi értelme? Semmi. Inkább aludd ki magad helyette, vagy tanulj, esetleg menj el egyet kávézni a csoporttársakkal:P

Vizsgaidőszakban nem árt valami értelmes időbeosztás: ne tologasd a vizsgáid, mindenre hagyj elég időt, és esetleg számold bele azt is, hogy valami nem lesz meg elsőre. Engem pl. megnyugtatott, hogy utolsó hétre sose tettem vizsgát, hátha UV-zni kell. Soha nem kellett élnem vele:)

Az sem árt, ha valaki lelkileg stabil személyiség:D

Persze biztos az is számít, hogy kinek milyenek a képességei, minimális szinten biztosan a szerencse is (milyen tételt húzol, melyik vizsgáztatóhoz kerülsz), de azért a tapasztalatom az, hogy ha normálisan tanulsz, beosztod az időd, akkor simán elvégzed úgy is, hogy közben nem ölöd meg a szociális életed.

2017. jún. 21. 19:18
 12/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat!! Akkor ha ez igy van, elismeresem es kitartast minden orvosisnak!!💪 :)
2017. jún. 22. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!