Tényleg ilyen nagyon nehéz az orvosi egyetem?
Tényleg. Én laktam együtt orvosira járókkal, és láttam, mennyit tanulnak. Reggel 6-kor már ébren voltak, hogy iskola előtt még tudjanak tanulni. Éjjel pedig 2-3-ig fent voltak. Mindez nem vizsgaidőszakban, hanem szorgalmi időszakban. Vizsgaidőszakban le sem feküdtek :D
Persze voltak olyanok, akik jártak bulizni, de azok megbuktak és kihullottak egytől egyig, vagy a 6 helyett 12 év alatt végezték el a sulit.
Szóval igen, kva nehéz. Úgyhogy egy orvostól nem sajnálok semmilyen magas fizetést, megküzdött érte bőven, megérdemli.
Igen.
És, ha már a kategóriát sem találod meg, akkor reménytelen.
Próbáld ki túlzás-e.
Aztán 1 év múlva milliós tartozással és sok szép emlékkel búcsúzol :)
Így van. 3 napja az ágy közelébe se mentem.
Hozzászoksz.
Én tanultam év közben is elég keményen, hogy durván egy közepes-jó szintet fenntartsak. A heti bulikra inkább havi 1-et mondanék...többre nem igen mentem el.
ÉS így is lesz 2 augusztusi vizsgám.
Kb annyi a tapasztalat, hogy nem maga az egyetem k.nehéz, hanem megragadni a módszereket, és bizonyos tárgyak tanulási technikáira ráérezni sokkal nehezebb.
Nyilván mindenki mondd mindent, mindengol írnak mindent, de hogy Neked mi válik be....arra úgyis csak Te érezhetsz rá.
Mondok egy példát konkrétan, hogy értsd. Egész évben tanultam pl az anatot, óráról órára. Mégis kivágtak sorozatba vizsgákról. És közben nagy nehezen éreztem rá, hogy ezt hogy is kellene tanulni. Aztán elmentem harmadszorra és 4est kaptam. Szóval ennyit erről. És igazából ez a dolog tényleg időigényesebb része, ami miatt nem alszunk (annyit).
Én pl az energiaitalokról lemondtam. Napi 2-3 kávét lefőzök, és azzal el is vagyok. Ja, és persze csak a megértés résznél üldögélek, utána sétálok-magyarázok a szobámban, hogy ébren maradjak. :)
Azért érdemes megemlíteni, hogy nem mindegy melyik évről beszélünk. Az első kettő elég nehéz , de én az alvásmegvonással azért nem értek egyet. Háttérbe kell szorítani az egyéb elfoglaltságaidat , de ha első naptól tanulsz akkor a tananyag jól definiált és borítékolhatod az ötöst ha megtanulod.
A harmadév azért szar mert van egy csomó tárgy ami random és nincs jól körülírt anyag.
A negyedévben a farmak egy rémálom mert tényleg olyan mint telefonkönyvet tanulni.
Ötödév a hobbiév , ott azért nem szakad szét senki.
Igen, én nehéznek érzem az egyetemet. Nagyon sokat tanulok, szórakozni ritkán járok el. Számomra fontos dolgokól is le kellett mondanom, mivel a tanulást helyeztem előtérbe.
Én azt érzem, hogy ha beleszakadok is, de lehetetlen mindent megtanulni 100%ra, mindig van pár tétel, amit nem tudok rendesen a vizsgára. Első évesként az a tapasztalatom, hogy idő mire beleszokik az ember ebbe az egészbe, újfajta tanulási módszerek kellenek, rengeteg idáig ismeretlen kifejezésekkel találkozik az ember, a tananyag mennyisége is sokkalta több. Az átlagom például jelentősen jobb lett az előző félévemhez képest, az agyamon is érzem, hogy pl jobban meg tudom jegyezni az anatómiát, és gyorsabban is tanulok, megtanultam szelektálni. Szóval bele lehet ebbe rázódni, de az eleje iszonyú nehéz. Nagyon magasak a vizsgán az elvárások (persze van egy két laza tanár, de én azt tapasztalom, hogy nem ez a jellemző).
Persze van egy pár zseni, aki mindig mindenből ötös és kevesebbet tanul az átlagnàl, de ez ritka.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!