Egyetemeken a tanár ugyanabból a tárgyból adhat két vizsgaidőpontot egy napra?
Úgy halottam ilyet nem lehetne, vagy ez minden szakon máshogy megy? Pl. hétfőre betesz egyet 10 órára, és egy másikat 11re, a harmadik időpontra pedig csak azok jelentkezhetnek akik az előzőeken megbuknak. Negyedik időpontot vagy nem ad, vagy a harmadik időponttal egy napra teszi azt is.
Ha valaki nem tud menni az elsőkre azzal is felveteti és beírja neki előre az egyest, és úgy mehet majd a harmadikra, de ha az sem sikerül akkor a negyedikre már nem mehet, hiába lenne az csak a második próbálkozás....remélem nagyjából érthető ahogy megfogalmaztam. :D
Valaki segítsen. Nem találom az erre vonatkozó részt a szabályzatban :/
Egy nap lehet több vizsga ugyanabból a tárgyból, de egy hallgató csak egy vizsgára mehet aznap mivel amik egy napon vannak vizsgák azok egy alkalomnak számítanak. Legalábbis nálunk ez van a szabályzatban. nem lenne értelme annak, hogy egy nap valaki többször vizsgázzon egy tárgyból, mert úgyse tudja megtanulni közben. Szabályzatban meg az van hogy minimum 4 vizsgaidőpontot kell megadniuk, de ha egy napon 10-14 óra között meghirdet 4 lehetőséget azok is csak egynek számítanak, mert aki megbukik a 10-es vizsgán az úgyse megy át 14kor, ezért nem is engedi a Neptun egy napra felvenni 2 vizsgát ugyanabból.
ha nálatok ilyen furaság van érdemes beszélni a HÖK-kel ez ügyben, mert lehet a tanár olyat csinál ami ellent mond az egyetem szabályzatának. Melyik egyetem ez amúgy?
Nálunk úgy volt, hogy volt több időpont egy napra, de nem tudtál elmenni, mert 24 órával előtte kellett jelentkezni.
Kettőre meg nem tudtál jelentkezni.
Viszont volt olyan, hogy a tanár beteg lett, lemondta a vizsgát.
Bejött később, levizsgáztatott mással mindenkit, de a bukókat mondta, hogy küldjék át hozzá az irodába, mert ott döglött.
Ott gyorsan "lefeleltetett" mindenkit kettesre, két nap múlvára meg létrehoztak egy vizsgát. A bukók hazamentek, felvitték a vizsgát, majd 2 nap múlva jött az eredmény a kettesről.
Nem volt kedve ge. Cizni, szal ment is haza dögleni tovább :D
Azt megteheti, hogy egy nap több vizsgát is tart. Nálunk is van rá példa. Pl.: Az egyik tantárgyunknál megvan hírdetve jövőhét szerdára 9-10, 10-11, 13-14,
Azonban az eléggé necces, hogy csak az egész vizsgaidőszakban egy max két napon tart vizsgát, ilyenkor írni kell neki, hogy bővítse a vizsgákat, ha pedig vonakodik a dologtól, akkor lehet menni a tanulmányi osztályra panaszkodni, ahol segítenek a dologban.
Illetve néhány tantárgyból nálunk is úgy van, hogy az utolsó vizsgára már csak az jelentkezhet, aki min. 1x-er megbukott. Ez sem újkeletű dolog. :)
köszönöm a válaszokat :)
nem írnám meg melyikről van szó, mert egy nagyobb egyetem kisebb karáról van szó, és a végén még szarul jönnék ki :D inkább vagyok paranoiás mintsem később szívjak.
de ő úgy fogalmazott megadott már négy időpontot úgyhogy nem fog többet, ne is próbáljunk meg panaszkodni mert az őt nem érdekli. így volt a négy időpont ahogy írtam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!