1.5 év alatt (Azaz 2017. szeptembertől - 2019. májusig. )
fel tudnék készülni emelt biosz és közép kémia
érettségire?
Hát az sok mindentől függ. Ez elég hosszú idő, alapesetben simán fel tudsz készülni ennyi idő alatt. Kérdés, hogy önálló felkészülésről, magántanárral való felkészülésről vagy pedig felkészítő órákra járásról van-e szó? Kérdés, hogy közben iskolába jársz-e, dolgozol-e teljes állásban vagy hogy néz ki az életed? Mert ha 12 órázol egy gyárban, akkor nyilván sokkal nehezebb lesz felkészülni, mintha középiskolásként délutánonként tanulnád ezeket a tárgyakat otthon.
2017. jún. 10. 19:20
Simán. Egy nyár alatt is. Az talán a legnehezebb érettsegi tantárgyak emeltből, de egy egyetemi zh-hoz kepest így is nulla. Tehát, ha 1.5 éc alatt nem tudsz 80+ %osat írni, akkor az áok-ról is kibuknál.
2017. jún. 10. 19:20
De amúgy az 1.nek teljesen igaza van.
2017. jún. 10. 19:21
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi az eddigi válaszokat.
Idén érettségiztem, egy kétéves OKJ-ra fogok jelentkezni most, mellette diákmunkát fogok végezni.
1.5 év alatt fel tudok készülni kettő emelt szintű érettségire? Arra gondoltam, hogy érettségi előkészítő tanfolyamra fogok jelentkezni. Megéri?
Azaz 2017. szeptembertől - 2019. májusig lenne időm felkészülni. Vagy elég, ha csak két közepet teszek?
Mely tantárgyakból tegyek, milyen szintűt?
Tapasztalatokat várok!
Megy a zöld mancs minden hasznos válaszadónak.
5/10 A kérdező kommentje:
A Semmelweis egyetem ápolás és betegellátás (ápoló) szakára jelentkeznék majd.
2017. jún. 10. 23:11
Miért akarsz közép kémiára menni akkor? Főleg, hogy oda elég alacsony a ponthatár. Vagy elég egy közepet megírni ötösre, vagy ha nagyon emeletezni akarsz, akkor válaszd ki az egyiket és abból.
2017. jún. 11. 14:14
Persze, simán menni fog! :) de nem árt szerintem egy jó tanár, aki motivál, illetve rendszeres tanulásra kényszerít :D mert így tuti hogy halogatni fogod és mindig találsz majd valami kifogást :D ez sajnos tapasztalat. Én emelteztem bioszbol es kémiábol is :) tanárral készültem, ha gondolod adok elérhetôséget szívesen, csak írj üzenetet! :)
2017. jún. 11. 16:39
Szia! Nekem is ez a tervem, most érettségiztem és két évig akarok tanulni bioszt, kémiát és fizikát, utána orvosira jelentkezni.
Viszont úgy tudom, hogy idén az ápolóra mégcsak a biosz sem szükséges, magyar-matek-idegen nyelvvel (pl angol, német) simán felvesznek (lásd felvi), szóval akár még idén is jelentkezhetsz pótfelvételin, és ha ezekből meg van a pontod, nem is kell biosz kémiát érettségire tanulnod (nyilván tudnod kell a bioszt alaposabban, de nem kell legalább külön készülnöd) :)
2017. jún. 24. 15:41
Szia! Az érettségi előkészítőt én is tudom ajánlani, én Magisternél voltam! :) Véleményem szerint közép biológiára 1 év alatt simán fel lehet készülni (még emeltre is) és az ápolásnál nem is kell emelt, ha egy jó biosszal megvan a pontod akkor a kémia nem is kell. :)
2017. jún. 25. 13:33
Kapcsolódó kérdések: