Megéri ezt megcsinálni?

Figyelt kérdés
Sajnos úgy látszik államilag finanszírozott helyre nem fognak felvenni az idén.Elég érdekes dologra gondoltam, de nem tudom megéri-e ezt megcsinálni.Arra gondoltam,hogy halasztok 1 évet és jövőre újra jelentkezek egy gazdasági szakra(Debrecen szinte az egyetlen megoldásom,közel van, tudnék albérletbe menni,mert egy jó barátomhoz mennék.) De tudom, hogy államira biztos nem vennének fel, ezért arra gondoltam ha felvesznek önköltségesre akkor felvenném a diákhitel 2-t.Szerintetek megéri? Persze az évem alatt dolgoznék egy kis pénzt összeszednék.

2017. jún. 11. 18:41
 1/3 anonim ***** válasza:
Én nem értem, mi értelme halasztani egy évet, ha közben nem javítasz az érettségiden? Úgy simán lehet esélyed jövőre államis képzésen.
2017. jún. 11. 19:06
 2/3 A kérdező kommentje:
Mert magas a ponthatár így is és nem tudom emelten tudnék-e hozni pl. egy 78-80% törit.Hasonlításképp a középszintű töri írásbelim 79% lett.
2017. jún. 11. 19:36
 3/3 Garpe ***** válasza:

Én is támogatom, azt, hogy csinálj egy emeltet abban a halaszott évben. Én is ezt tettem, csak én egy félév alatt: én tavaly január 7. álltam neki tanulni és 90%-os EMELT törit írtam, előtte a közepem olyan 70 valahány százalékos lett. Törin a 80% körüli eredmény megfelelő munkával megcsinálható.

Diák hitelt nem javaslom. Azontúl, hogy bizalmatlan vagyok az uzsorával szemben egyik ismerősöm felvette, s annyira nem mondott jókat róla. Ő azt mondta, hogy ugródeszkának jó olyan szakokra, ahová államilag lehtetlenítették el a bejutást a lehtetlenül magas pontszámokkal pl.: a kommmunikáció 455 pontos esete ilyen. Ugyanis bejut az ember és ha szorgalmas átveszik államira az első félév/év után.

Másrészt, ha egy évet dolgozol, akkor fizetned kell a tb-t. Viszont, ha ügyes vagy félretudsz tenni egy csomó pénzt, ha nem kell sokat költened. És jövőre kezdhetsz önköltségesen és diákhitel nélkül is megcsinálhatod, pl.: jó eredményekkkelátsorolhatnak államira.

2017. jún. 12. 04:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!