Pszichológia alapszak mellé/után mit lenne érdemes
végezni?
Figyelt kérdés
Gondolkodom mesteren is, de felmerült bennem, hogy jobban járnék egy másik alapszakkal és "ütősebb" lenne a kettő együtt, vagy legalábbis könnyebben el tudnék helyezkedni. Nem szeretnék minden áron ezen a pályán dolgozni, de törekszem azért arra, hogy ne legyen teljesen haszontalan akkor már a BA, viszont igazából szóba jöhet bármi (legutóbb informatikai vagy gazdasági jellegű képzésen gondolkodtam, inkább reálos beállítottságú vagyok, de erre sajnos csak közben jöttem rá). Jövőre végzek, addigra kellene döntenem, hogy merre tovább (esetleg ennek megfelelően újraérettségizni-bioszból van csak emeltem, biosz-matekkal vettek fel).
2017. máj. 22. 14:11
1/4 anonim válasza:
Hát az a baj, hogy pszichológiáról nem igazán tudsz gazdasági mesterre menni (elvileg igen, gyakorlatilag felejtős).Ami lehet: munkapszichológia,kommunikáció-média,HR.
2017. máj. 22. 14:13
2/4 A kérdező kommentje:
Nem feltétlen mester, hanem mondjuk alap abból is. Aztán úgy több esélyem lenne a munka felé elindulni... Fogalmam sincs jelenleg, mi lenne a jobb, vagy mennyire kellene "messzire mennem" a pszichótól.
2017. máj. 22. 15:22
3/4 anonim válasza:
A pszichó egy másik alapképzéssel csak akkor jó kombináció, ha az a másik alapképzés önmagában hasznos és elég ahhoz, hogy el tudj vele helyezkedni. Abban az esetben ugyanis a pszichó pluszt ad hozzá. Érdemes lehet valamilyen gazdasági szakot elvégezni (a gazdaságpszichológia elég érdekes dolog), vagy valami kommunikációs, PR-os dolgot (reklámpszichológia se semmi), de az informatikai irány is elég jó, ez is ötvözhető a pszichóval valamennyire, applikációk fejlesztésében elég sok pszichológus vesz részt (ergonómia pl.), és mondjuk különböző kísérletek, vagy eszközök pszichológiai használatához is tök hasznos, ha tudsz programozni mondjuk.
De én azt javaslom, hogy a pszichó mestert is végezd el, és amellé érdemes ötvözni valamivel ezt a dolgot. Amúgy ha reálos vagy, meg infós dolgok érdekelnek: kognitív szakirányon gondolkodtál már? Nem csak kutatni lehet vele, hanem eléggé felkapott lett a dolog a versenyszférában is.
2017. máj. 22. 15:27
4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon bele vagyok habarodva a kognitívba, jelenleg az az istenem, csak ugye eddig a kutatásig láttam (nálunk senki sem szól semmit arról, hogy mik a lehetőségeink, van a munka-klinikai-kogni-kriminál és mindenki oldja meg) :( Tudsz esetleg bővebb infót arról, hogy hova jó még? Nagyon megköszönném!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!