Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Egy másik szakon el lehet...

Egy másik szakon el lehet PhD-t csinálni?

Figyelt kérdés
Jövőre germanisztikát fogok tanulni, de történész, kutató szeretnék lenni. (Azért jelentkeztem történelem alapszakra, mert ha nem jönne össze a tudományos pálya, akkor némettel több esélyem van elhelyezkedni.) Azért germanisztikára jelentkeztem, mert még jobban megtanulok németül és így a rendelkezésre álló források száma megduplázódhat. Na mindegy. Szóval,ha elvégzem a germanisztikát (5 év alatt), akkor utána a doktorimat csinálhatom történelmi témából?

2017. máj. 12. 15:09
 1/3 anonim ***** válasza:

Elvileg jogszabály nem korlátozza, viszont igen kérdéses, hogy felvesznek-e a doktori képzésbe úgy, hogy nem szakirányos a diplomád.

PhD felvételihez elengedhetetlen TDK de inkább OTDK munka megléte, versenyeken való részvétel és díjazások.

Amúgy, a nyelvszakokon nem nyelvoktatás megy, sokkal inkább az adott kultúra,szokások,művek elemzése stb.

2017. máj. 12. 15:23
 2/3 anonim válasza:

Az én időmben a phd jelentkezéshez kellett írni egy pár mondatos kutatási tervet, meg volt egy fél órás elbeszélgetés - elvileg nem számított milyen diplomád van, az annál jobban, milyen jól feküdtél az adott tanszéken.

A másik lehetőség külföldön phd-zni: én végül is idehaza abbahagytam, elmentem külföldre és ott doktoráltam. Ahol én voltam, ott el kellett ismertetni tárgyakat, és kellett tenni egy felvételi vizsgát. Könnyen el tudom képzelni, hogy a tárgyakkal rugalmasak, és ha pl. hallgattál gremanisztikán vmi történelemhez kapcsolódót, akkor azt elismerik.

2017. máj. 12. 21:38
 3/3 anonim ***** válasza:
Az diploma szakának semmi jelentősége nincs sem a PhD-nál sem utána, ha a választott szakterületen jelentős cikkeid vannak, publikált munkásságod számottevő.
2017. jún. 16. 09:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!