Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » 27 évesen elkezdeni az egyetem...

27 évesen elkezdeni az egyetemet már késő?

Figyelt kérdés
Felötlött bennem hogy elkezdhetnék-e egyetemre járni, villamosmérnöki szakon. Előképzettségem az van, villanyszerelői és technikusi, így talán kicsit egyszerűbb dolgom lenne az "újakkal" szemben. Viszont 27 éves létemre már idősnek tartom magam hogy belevágjak egy minimum 3,5 éves képzésbe. Pedig az lenne az igazi, ha felsőfokú végzettségem lenne középfokú helyett. Ti mit gondoltok, megérné belevágni levelezőn? A családban van villamosmérnök, ő talán segíteni is tudna ha elakadnék valahol a tanulásban.

2017. máj. 11. 11:46
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
93%
Simán, még fiatal vagy, csak megbánnád, ha neki se futnál. :)
2017. máj. 11. 11:50
 2/12 papagenou ***** válasza:
93%
ha érzel magadban elég erőt, akkor tanulni soha nem késő :)
2017. máj. 11. 11:56
 3/12 anonim ***** válasza:
93%
27 évesen, hogy lenne már késő???? :D
2017. máj. 11. 12:03
 4/12 jafnrétti válasza:
80%
Sosem késő :) Nagyon sokan tanulnak még idősebb korukban is. A férjem most lesz 30 éves, eddig jól elvolt a munakehlyén a meglévő végzettségével, de ha feljebb akar lépni, egyetemet kell végeznie. Jövőre bele is fog vágni, és jól teszi.
2017. máj. 11. 12:03
 5/12 anonim ***** válasza:
91%
Tanulni sosem késő :)
2017. máj. 11. 12:41
 6/12 anonim ***** válasza:
80%
Nem késő. Én 32 évesen kezdtem a másodikat. De van 45 feletti csoporttársam is. Sőt, a családunkban 50 feletti egyetemista is van :)
2017. máj. 11. 13:11
 7/12 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem késő, ha megteheted hogy tanulsz még pár évig, akkor használd ki.
2017. máj. 11. 13:42
 8/12 anonim ***** válasza:
81%

Én most, 25 évesen kezdtem a második egyetemet, ráadásul dráma szakon, aminél maximum az orvosi lenne neccesebb, ebből a szempontból... :D

Szerintem, sosem késő, viszont az ember nehezen tud (leginkább sehogy) együtt élni az elszalasztott lehetőségekkel, és még nehezebben azzal a tudattal, hogy valamit, amit igazán akart, meg sem próbált/el sem kezdett.

Még egy löket motiváció: az apám 50 évesen döntött úgy, hogy megcsinál még egy egyetemi képzést, és feldobja az életét. Anya 45 évesen csinálta a második diplomát, és szerelmes az új szakmájába, azóta is. Nem találok érvet amellett, hogy ne csináld, mert 'idős' vagy.

Én levelezőn végeztem az első képzésem, és 35-40-es átlagéletkor volt a jellemző. Nekik sem volt késő.

Mellettem is 18 évesek szaladgálnak, de attól én még nem leszek 80. Fiatal vagy, hajrá! :)

2017. máj. 12. 21:50
 9/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok biztatást, úgy gondolom hogy tényleg bele kell vágnom! :)
2017. máj. 15. 07:41
 10/12 curiousgeorge09 ***** válasza:
100%

Szia!

35 vagyok, és idén ősszel futok neki az egyetemnek (második diploma lenne). Mindezt munka és 3 gyerek mellett teszem. Amikor jelentkeztem, akkor jöttem rá, hogy hú, de fiatal vagyok :) Szóval szerintem uccu neki! Mellesleg nagyon jó szakot választottál! Sok sikert Neked!

2017. máj. 15. 08:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!