BME járműmérnökiről át lehet menni gépészmérnökire
első félév után?
Figyelt kérdés
Úgy, hogy az addigi tantárgyak, kreditek ne "vesszenek" el? vagy akkor előről kezdeni mindent?
2017. ápr. 12. 22:31
1/9 anonim válasza:
Nem. Nem. Majdnem.
2017. ápr. 12. 22:42
2/9 A kérdező kommentje:
köszi! :(
2017. ápr. 13. 06:40
3/9 anonim válasza:
Attól függ hányadik félévben vagy, de amúgy:
Matek A1-A2 tuti átvihető, ahogy az ilyen mikmak meg hasonló közgázos tárgyak is.Műszaki kémia szintén, statikát és sziltant talán,fizika A2-t is át tudod vinni.
2017. ápr. 14. 07:13
4/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Akkor van még remény. Csak azért kérdeztem, hogy egyáltalán utána-e kezdjek járni, mert elég bonyolult... De akkor most már kiderítem pontosan :) Köszi, ment a zöld kéz!
2017. ápr. 14. 09:52
5/9 anonim válasza:
Teljesen mindegy hányadik félévben vagy, járműmérnökről NEM lehet átjelentkezni gépészmérnökire, újra kell felvételizni. Ha felvesznek, akkor valóban el tudsz fogadtatni nagy valószínűséggel pár tárgyat, kérdés, hogy megéri-e csak emiatt elhasználni 1-2 félévet pluszban.
2017. ápr. 14. 18:02
6/9 anonim válasza:
Újra kell felvételizni és utána el tudsz fogadtatni tárgyakat, amik azonosak.
Szerintem egyáltalán nem pocsékolás ezért 1-2 félév, ha egyszer nem tetszik neki. 12 féléve van, most ha marad 10 és nem tud ezzel befejezni egy 10 féléves képzést, akkor nem odavaló.
2017. ápr. 15. 12:22
7/9 anonim válasza:
Én nem úgy értettem a plusz 1-2 félévet.
Ugye a kérdező valószínűleg még nem kezdte el egyetemet, mert akkor nagyjából képben van. Tehát ha feltételezem most szeptemberben kezdene járműmérnökin, akkor legközelebb csak jövő szeptemberben tudná kezdeni a gépészt. Viszont addig ugye "kiesik" neki két félév, ha aktiválja a másodikat is csak azért, hogy néhány tárgyat teljesítve előrébb legyen gépészen.
Helyette másodikat passziválnám, mert ha BSc után elkezdi MSc-t is, akkor ott legalább 1 félévet ki kell majd fizetnie (ami fél millió/félév), ha nem csúszik semennyit. A csúszás pedig benne van BME-n.
2017. ápr. 15. 12:50
8/9 anonim válasza:
Hát én már mesternek neki se állnék ebben a rendszerben, ha csúszással számolok már alap szakon is. De egyébként ja, annak sok értelme nincs, ha most elkezd egy olyan szakot, amit úgyse fejez be.
2017. ápr. 15. 14:26
9/9 A kérdező kommentje:
Azért gondkozom ezen az alternatíván, mert első helyen nagyon ki vannak számolva a pontjaim gpk-ra, tehát idén nem biztos, hogy oda felvesznek. Viszont a járműmérnöki is teljesen szimpatikus, szinte kb ugyanaz ahogy néztem. A probléma csak az, hogy sajnos hallottam elég sok nem jót a színvonallal kapcsolatban (kjk), ami viszont nekem nagyon fontos - gpk-val ellenben. Tehát ha úgy alakul, mennék kjk-ra, és ha tényleg olyan gáz max átmegyek majd. Legalábbis ez a terv (bár még nem volt időm sajnos kellően utána járni mindennek)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!