Otthagyjam e az iskolát? Vagy fejezzem be?
Figyelt kérdés
Gimiben érettségiztem.Most egy 2 éves technikusi képzésre járok.De a fél osztály itt fogja hagyni.Lehet nekem is itt kéne.Most találtam egy álláshirdetést,éves állásra keresnek pizzafutárt.Jelentkezhetnék rá,akkor egy évet dolgoznék és februárig jelentkeznék a főiskolára.Mindenki azt mondja,hogy fejezzem be és menjek utána levelezőre.De a franc akar levelezőre menni...Nem is bírnám és nem akarom kihagyni az egyetemi éveket.Meg szar ez az iskola.A legtöbb nap nem is csinálunk semmit,csak ülünk és nézünk ki a fejünkből,a tanár betesz galami filmet,vagy épp a szülésről mesél..És az a baj,hogy ebben a semmittevésben én is teljesen ellustultam,mert ha tanulni kéne valamit,ahhoz sincs semmi kedvem és motivációm.2017. ápr. 8. 11:26
1/19 anonim válasza:
Ha annyira laza suli, hogy tanulni se kell, akkor csináld meg, és délutánra,estére, hétvégére vállalhatsz részmunkaidős állást. Ne gondold, hogy pizzafutárnak lenni álommunka, főleg, ha fel se vesznek, mondjuk túljelentkezés miatt.
2/19 anonim válasza:
Egy pizzafutár állásért még a legrosszabb sulit sem érdemes otthagyni. Ha úgy érzed, annyira sok a szabad kapacitásod, akkor foglald le magad: tanulj nyelvet, vagy ahogy az előző írta, részmunkaidős állást vállalj, vagy mást ne mondjak, készülj az egyetemi felvételire!
3/19 anonim válasza:
Az algoritmus általában a következő:
1. Iskolaunalom és pénz utáni vágy ébred
2. Iskolát otthagy, dolgozni kezd
3. Döntést keservesen megbán
4. Iskolát levelezőn befejez, mely eljárásban az iskoláslét összes öröme kivonódik, és az összes nyűge kétszeresére erősödik
Másfelől viszont... ha korbács nélkül ellustultál, akkor, bocs, eléggé alkalmatlan vagy a felsőoktatásban résztvételre...
4/19 A kérdező kommentje:
De ez egy fos szakma és egyáltalán nem érdekel.Én nem akarok ebben dolgozni és elhelyezkedni sem lehet vele.Állást vállalni nincs időm,mert attól még bent kell ülni 8 órán keresztül a suliban,plusz bejárós is vagyok,az is elvesz 2 órát egy nap
2017. ápr. 8. 13:21
5/19 A kérdező kommentje:
Sztrogoff,pont azért hagyom ott,hogy legalább ebben az egy évben csináljak valami értelmeset és 2018-ban úgyis megyek az egyetemre.Aninek egyébként köze nincs ehhez a szakhoz.Már jelentkeztem volna idén is,ha tudtsm volna,hogy ennyien itthagyják.
2017. ápr. 8. 13:25
6/19 A kérdező kommentje:
Ez csak ilyen menekülőszakma,csak efy ember van az osztályban,akit ez érdekel,a többi mind csak azért van itt,mert nem vették fel rendőrnek,mozdonyvezetőnek vagy éppen nem indult az a szak,ahova jelentkeztek
2017. ápr. 8. 13:26
7/19 A kérdező kommentje:
A pizzafutár csak egy 1 éves meló lenne,ezalatt szeretnék pénzt az egyetemre.
2017. ápr. 8. 13:27
8/19 anonim válasza:
Szerintem több értelme van befejezni. Idén amúgy se jelentkezhetsz már, lesz egy szakmád egyetem előtt, és suli mellett is dolgozhatsz, ráadásul diákmunkából több pénzt kapsz és jobbak a lehetőségek. Utána elmehetsz egyetemre, lesz pénzed és ha egyetem mellett dolgozni akarsz, szélesebbek lesznek a lehetőségeid, mert lesz egy papírod egy szakmáról.
9/19 A kérdező kommentje:
De ezzel a szarral csak kidobtam 2 évet a kukába az életemből.Ha elmennék dolgozni,csak 1 évem menne a kukába,mert legalább pénzt keresnék addig
2017. ápr. 9. 02:23
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!