Otthagyjam az OKJ-t?
Idén kezdtem el egy informatikai rendszergazda tanfolyamot. Két éves képzés és fizetős méghozzá elég drága. Az első hetekben még lelkes voltam, bejártam minden órára. Az osztályt is nagyon szerettem, szimpatikus volt mindenki. A tanárok már kevésbé.
A egyik ok amiért a fejembe vettem, hogy kiiratkozom az, hogy a tanároknak nem igazán vagyok szimpatikus azért mert lány vagy. Az osztályfőnökünk érezteti velem a leginkább, hogy nem vagyok oda illő. Mindig engem kérdez, hogy értem-e az adott anyagot, addig-addig faggat amíg sikerül találnia valamit amire nem tudom a választ, majd az egész osztály előtt mosolyogva megaláz. Ezért néha olyan anyagokat is előre bemagolok amiket később veszünk, csak hogy ha rákérdez akkor ne mondhassa, hogy semmi keresnivalóm az osztályban. Nagyon megutáltatta velem ezt a szakmát. Szépen lassan hanyagolni kezdtem az óráit is mert lelkileg megterhelő volt.
A másik ok az, hogy nem tanulunk semmit sem a többi órán. Elég alacsony az oktatás színvonala. A gyakorlati óráink annyiból állnak, hogy kivetítőn nézünk oktató videókat és kb. ennyi.
Egyre többen iratkoznak ki közülünk. Már én is úgy gondolom, hogy rosszul döntöttem. Ha elvégzem ezt akkor ugyanott leszek mintha el sem kezdem volna, nem ad plusz tudást. Annyiból jó, hogy kapok diákmunkát.
Sajnálom rá a pénzem és úgy érzem elfogok vesztegetni két évet ha nem hagyom ott.
Szerintetek ez csak nyavalygás és majd jobb lesz, vagy tényleg más lehetőség után kéne néznem?
Korábban kellett volna érdeklődnöd az iskola által nyújtott oktatás színvonaláról. Az ne izgasson, hogy lány vagy és ne vedd antipátiának a veled kapcsolatban érzett megnyilvánulásokat, mert egy tanár számára nem érdekes, hogy milyen nemű a diák.
Sajnos nekem is rossz tapasztalatom van, de én tizenvalahány éve végeztem el egy üveges-képkeretező tanfolyamot (200 ezerért). Csak azt éppen nem oktatták, amire vágytam. A tanfolyam lényege az volt, hogy a tanfolyamot szervező vállalkozás által forgalmazott eszközöket és anyagokat miként kell használni, azaz önreklámozás volt az alapcél.
Pénzügyi indokokból nézd meg a tanulmányi szerződésed,mert elképzelhető,h ezt a félévet ki kell fizetned,akkor is,ha visszamondod.
Az,hogy nem kedvelnek a tanárok,ne izgasson,ha amúgy a szakma érdekel.
Más kérdés,ha az oktatás színvonalával van gond,és úgy érzed,nem hasznos. Akkor,ha tudsz,válts.
Mi tart vissza attól, hogy kinyisd a szád? Megaláz? Nyilvánvaló mások számára is. Miért nem kérdezed meg, hogy "nah, jólesett? Levezette a mai feszültséget? Egészségére!"
Felnőtt ember vagy. Viselkedj is úgy. Nem ő szív, ha neked nem lesz végzettséged, hanem te! Szedd össze magad, mert kcsögök mindenhol vannak. Akkor futni fogsz előlük örök életedben? Igen, szerintem ez csak nyavajgás. Lesz jobb, de csak akkor, ha teszel is érte!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!