Tanár legyek vagy szociológus?
Tanárnak tanulni király, nagyon sokoldalúak vagyunk: nem csak a két tárgyad tudományába kóstolhatsz bele, de a pszichológiába, neveléstudományba is, hogyan kell emberekkel bánni. A képzés nem könnyű: szakpártól függ, mondjuk az enyém (Angol + Matematika) nekem pl. elég könnynek érződik, de az ilyenekkel, h biosz+kémia, biosz+föci, fizika+bármi elég sokat kínlódnak az illetékesek. De szerintem - ha erre van hivatástudatod - akkor megéri csinálni, mert nagy élmény maga a képzés is (rengeteg érdekes embert ismerhetsz meg, amitől nő a szociális érzékenységed, jobban átláthatod emberek helyzetét, ami kicsit hajaz a szociológiára szerintem), és nagyon sokféle emberrel lesz alkalmad megismerkedni (más tanárisok.. nagyon eltérőek tudunk lenni, látszanak erősen az egyéni különbségek, amelyek korrelálnak a szakokkal).
Viszont csak akkor éri meg csinálni, ha elhivatottságot érzel magadban arra, hogy tanár legyél, mert ahhoz irreálisan hosszú, és nehéz (vagy legalább nem könnyű) a képzés, hogy csak úgy hobbiból idejárj.
Ha bármi kérdésed van a szakról, írj nyugodtan, akár privátot is. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!