Hány fősulit/egyetemet végezhet el egy ember?
Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy ha valakinek van kedve más területet tanulmányoznu,pl.egyetem után elmehet fősulira vagy még egy egyetemre?2008. okt. 10. 18:43
1/5 anonim válasza:
Persze, simán, csak az már fizetős. Megvan ugyanis, hogy az állam hány félévet finanszíroz (talán 12, de nem vagyok benne biztos), és ha azt túlléped, akkor csak tandíjas képzésben vehetsz részt.
2/5 anonim válasza:
Én ezt egy kicsit másképp tudom.
A 12 félév stimmel, tényleg annyit támogat az állam, de úgy tudom, hogy ez csak az első diploma megszerzésére érvényes. Lehet, hogy a doktori képzés is beletartozik a 12-be, de ezt nem tudom.
3/5 anonim válasza:
Az állam egy darab diplomát finanszíroz, félévtől függetlenül. A többi fizetős. tehát annyit végezhet el amennyit ki bír fizetni.
4/5 anonim válasza:
Az 'Egy darab' diploma azért lehet egy főiskolai PLUSZ egy egyetemi is! Ebben a sorrendben, persze.
5/5 anonim válasza:
Tegyünk rendet a fejekben: az 1999/2000 előtt kezdőknek az első diploma ingyenes, függetlenül attól, meddig tart nekik, hogy megszerezzék. A tanulmányaikat 2000/2001 és 2005/2006 között megkezdők annyi félévig járnak ingyen, amennyi a mintatanterv szerint a szak elvégzéséhez kell. Aki 2006/2007-ben és az után kezdte felsőfokú tanulmányait, annak 12 félév ingyenes, ez alatt annyi diplomát szerez, amennyit tud. Egyébként pedig az államilag finanszírozott félévek felhasználása után is lehet folytatni a tanulmányokat költségtérítéses képzésben. Ha felveszik és elvégzi, annyi diplomát szerez, amennyi csak elfér otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!