Nemzetközi tanulmányokat érdemes választanom?
Jelenleg másfél éve tanulok egyetemen de váltáson gondolkozok.
Valamiféle nemzetközi életet képzelnék el magamnak, amihez sok kultúra, utazás járul, új impulzusok érnek folyamatosan és tudni kell egy rakás nyelvet.
Szívesen dolgoznék mondjuk valamilyen szolgáltatásban mondjuk nemzetközi utazásszervező cégeknél, nyilván azért nem jegyértékesítőként. Itt milyen lehetőségek vannak?
A másik amit el tudnék képzelni, konzulátuson dolgozni egy másik országban, akár egy napon konzul (nagykövet) lenni.
A nemzetközi tanulmányok ilyen tervekkel feküdne nekem? Turizmusra nem akarnék menni, igazából oda a mi sulinkból (gimiből) csak olyanok mentek akiknek semmi tervük nem volt, de tovább akartak tanulni.
Igen, tudom, hogy ez jellemző lehet a nemzetközi tanulmányokra is, de úgy gondolom, hogy pont ezért, ha komolyan gondolom és csinálom, akkor ezzel el lehetne kezdeni kapcsolatokat kiépíteni, ilyen irányba orientálódni. (és másfél éves egyetemi tapasztalat után ma már látom, hogy kb. a mérnöki szakok egy részén kívül minden mást divatos "lebüfézni")
De javítsatok ki, ha nem jól látom ezt. Egyetemek közül a Corvinus vagy az ELTE amin gondolkodok (esetleg Szeged, ahol most vagyok, bár alapból nem vagyok szegedi.)
Ha komolyan gondolod és céljaid vannak a szakkal, akkor sok mindent ki lehet belőle hozni. Én személy szerint nagyon szeretem és úgy érzem megéri ezt tanulni.
Pázmányosként ajánlanám neked a Pázmányt is, nagyon sok oktatónk a Corvinuson is tanít a Pázmány mellett, illetve rendkívül elismertek a szakmájukban. A másik plusz, hogy ismernek minket, mivel kevesen vagyunk kb. 45-en évfolyamonként, kicsit családias feelingje van az egésznek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!