Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Lehetőségem lenne dolgozni...

Lehetőségem lenne dolgozni Angliában. Emiatt érdemes félbeszakítani a tanulmányokat és később folytatni? SEGÍTSÉG!

Figyelt kérdés

Egyetemi tanulmányaimat szeretném külföldön befejezni, vagy itthon levelező tagozaton (jelenleg nappalin, államilag támogatott vagyok), mivel Londonban lenne lehetőségem egy jól fizető helyen dolgozni.

Kb. egy év kint lét után, amikor már a nyelv is anyanyelvi szinten megy, megpróbálkoznék egy ottani egyetemre bekerülni, vagy ha ez nem sikerül, itthon átiratkoznék levelező tagozatra, és félévente hazajárnék vizsgázni.

Másfél év múlva végeznék a sulival, ha itthon maradnék, de ki tudja mi lesz annyi idő múlva itthon... nem szeretnék addig várni semmiképp sem, viszont a szüleim véleményétől kicsit tartok. Viszont itt van most ez a lehetőség, segítenének is kint, másfél év múlva meg nem tudom, hogy milyen lesz a helyzet kint vagy hogy még ott lesz-e ez az ismerősöm.

Szerintetek merjek belevágni ebbe a dologba, nem csinálok oltári nagy hülyeséget?

#Anglia #London #levelező tagozat #külföldön való tanulást
2013. aug. 29. 08:46
 1/3 anonim válasza:

Szia, szerintem lépd meg! Veszteni nem nagyon tudsz mit. Az iskolát amúgy is befejeznéd, de most egy szuper tapasztalatot is szerezhetsz mellé. Mások keresnek munkát, hogy ki tudjanak menni, neked viszont már ez is adott, ennyivel is könnyebb dolgod van. Még halasztani is tudsz esetleg, 2 félévet lehetsz egymás után passzív BA-n, tehát ha úgy látod, hogy nem megy a két dolog együtt, akkor esetleg passziválod magad.

A szüleid véleményéről csak annyit szeretnék, hogy én elkövettem azt a hibát, hogy egy nagyon súlyos döntés előtt pont így izgultam, hogy mit fog szólni apám. Az volt az egész lényege, hogy vendéglátásban este 5től dolgoztam heti 2-3x, illetve heti 20 órában napközben pedig irodában dolgoztam és emellett szerettem volna elvégezni a nappali egyetememet. Rájöttem, hogy ez így nem fog menni, kitaláltam, hogy halasztok fél évet, addig szedek össze egy kis tartalékot, aztán fél év múlva otthagyom a vendéglátást és csak a heti 20 órás irodai munka mellett befejezem a sulit. Nagyon jól kitaláltam, nagyon büszke voltam magamra, tök lelkesen meséltem apámnak, hogy ezt fogom csinálni, mert így jövök ki a legjobban az időmből és a pénzemből (nem támogatnak anyagilag semmivel már). Apám erre teljesen kiakadt, hogy soha nem lesz diplomám, ez az egész csak arra megy ki, hogy elmismásoljam az iskolát, sose fogom befejezni, nehogy passziválni merjem magam. Hát nem is passziváltam magam, nem akartam szégyent hozni rá, viszont egyszerre a három dolog nem ment, 2 tárgyat sikerült megcsinálnom és sajnos átkerültem költségtérítésesre, mert nem lett elég kreditem. Most ott vagyok, hogy passziváltam magam, mert nem volt pénzem a tandíjra. Apám remélem boldog végre.

Ezzel csak azt akartam szemléltetni, hogy a szüleink másképp gondolkodnak már, mint mi, nem biztos, hogy a legjobb tanácsokat tudják adni. Ők nem biztos, hogy meglépnének egy ilyen lehetőséget és lehet, hogy téged is inkább itthon akarnának tartani, félelemből. Szóval ha jól átgondoltad mit szeretnél, akkor tarts ki a döntésed mellett, add elő a szüleidnek. Ha látják rajtad, hogy eltökélt vagy és biztos magadban, akkor lehet, hogy ők sem fognak lebeszélni róla, mert látják, hogy tényleg akarod, ha akarod.

2013. aug. 30. 12:26
 2/3 anonim válasza:
Szerintem is mindenképpen lépd meg! Megéri kipróbálni! Nincsen veszíteni valód, hidd el, hogy tetszeni fog! Arra gondolj, ha ezt kihagyod, lehet nagyon megbánod később. Főleg, ha tényleg nem lesz rá lehetőséged később. Azon rágódsz majd, hogy mi lett volna, ha... Ez nem jó. Így meg szerintem veszíteni nem tudsz, csak nyerni. Egy csomó tapasztalatot, nyelvtudást, élményeket, barátokat, lehetőséget egy jobb életre, jobb munkahelyre......
2013. aug. 30. 21:02
 3/3 anonim ***** válasza:

Én is támogatom! DE azzal a kikötéssel, hogy ne hagyd magad elvakitani a diploma nélküli életmodtól, akkor sem ha esetleg igy fiatalon kissé luxusnak tünik - hosszu távon nagyon nagy különbség h van-e diplomad v. nincs!

De 1-2 év nem sokat számít, ezzel szemben egy ilyen "londonban élni" dolog a világnézetedet, és az életedet változtatja meg! Igaz, h London után Budapest (kicsit) backwaternek tünhet, de azért ez is jo hely, ha van munkád...

Azért a nyelvtanulásba kell valamennyit fektetni, egy két nyelvtani-stilisztikai dolgot

Sajnos nem írod, melyik egyetemen, milyen szakra jársz.

Hogy mennyire könnyü v lehetséges elismertetni az elvégzett éveidet valamelyik londoni Egyetemen, azt nem tudom. Mindenesetre rengeteg egyetem-föiskola van ott, ebböl legalább fél tucat olyan (a Univ. of London keretén belül) ami jobb mint akármelyik magyar egyetem(a CEU-t kivéve). Arra tippelek, minél jobb egy egyetem, annál kevésbé szeretne egy keleteurópai tanegységet elismerni (ugye pénzröl is szó van). Anglia azért még mindig szigetország. (Kicsit olyan minthogyha az Eltén bulgár v török egyetemen elvégzett tárgyakkal jönne egy diák)

'Egész' diplomával viszont szerintem sokkal könnyebb, szoval Bachelorral Mastersre, v Masters-szel PhDre jelentkezni nem hiszem h nehéz. GB kapcsolatokra épülö kultúra, amik egy részét az egyetemen szerzi az ember.

2013. szept. 1. 12:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!