Érdemes turisztikával kapcsolatos felsőfokú tanulmányokat végezni?
Kerüld el ezt a szakot, semmit sem ér!
Magyarországon alig van már turizmus, kerülnek minket a külföldiek!! Budapest, gyógyfürdő övezetek, Siófok. Kifújt. Más nincs, mindent elront a magyar! :(
Arról nem is beszélve, hogy a turizmusban betölthető munkakörökhöz nem is kell tur-vend. szakos diploma! Én elég jól megszívtam vele, utazási irodába nem vesznek fel, mert "túlképzett" vagyok, diplomával nem akarnak alkalmazni, szállodai recepció ugyanez. A gyakorlati időm 15 hét volt össz-vissz, az semmi! A diploma szerint vezető munkakör elvégzésére vagyok képes, manager, irodavezető vagy ilyesmi, na ahhoz viszont nem papír, hanem tapasztalat, gyakorlat és idő kell... :/ de hol kezdjem el, ha sehol nem alkalmaznak, mert kezdő vagyok és diplomás, de érzek magamban ambciót és tudásvágyat hogy ezt csináljam és megtanuljam a szakmát??
Kíméld meg magad ettől a szaktól, nem azt adja amit ígérnek a fősulikon, nagy kamu a sok százalékos elhelyezkedési ráta is...
Külföldre menj, de ott se a kényelmes székre pályázz egyből, először inkább takarítani, pincérkedni fogsz, utazási iroda, szállodai front office vagy back office már nehéz dió - professzionális nyelvtudás, több éves tapasztalat és szerencse szükséges. Persze nem lehetetlen, de nem azonnal a diplomaosztó után kell indulni.
Szóval paradoxon!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!